Cashew yoghurt
oktober 1, 2015 i Frukost, Recept
Då var den färdig! Den smakar verkligen yoghurt…
och cashewnötter 😀 Högst annorlunda smakkombination.
Till ca 8 dl yoghurt behöver du:
250 g naturella cashewnötter
3 dl vatten (40° C)
4 probiotika kapslar
Blötlägg nötterna i vatten över natten. Häll sedan av vattnet och skölj dem noga.
Lägg ner i en mixer tillsammans med vattnet. Kör tills du fått rätt konsistens.
Häll upp i en glasskål eller burk. Öppna kapslarna med probiotika och blanda ner i yoghurten. Täck med en tunn bommulls handduk eller liknande. Låt stå framme i rumstemperatur 24-36 timmar (min stod 36 timmar).
Förvara sedan yoghurten i en glasburk med lock och ställ in i kylen.
Det går även att smaksätta yoghurten med exempelvis
- hallon och blåbär
- banan
- kanel och kardemumma, samt granola och yaconsirap
Det här är nog inget jag kommer göra om, men det var kul att testa.
Receptet hittade jag hos nillaskitchen.com. Finns en massa glutenfri och mejerifri inspiration där.
Nya Kommentarer