Om mig

 

Här på bloggen skriver jag mest om mina kostexperiment, funderingar runt kost och hälsa, recept, min träning och jakten på optimal hälsa - om nu denna finns. När denna blogg startades var den tänkt att bara leva under ett experiment jag testade - ”Magrutor på 95 dagar med LCHF”. Vill ni se hur det gick kan ni kolla in resultatet här.
När projekt 6-pack väl var avslutat hade jag fäst mig alldeles för mycket vid bloggandet. Fick även en massa positiv feedback och respons från de som följde vad jag skrev, vilket gjorde att jag fortsatte. All kärlek till er <3

Jag har alltid varit intresserad av kost och hälsa och tror bestämt på att maten vi äter påverkar vår hälsa i en eller annan riktning. Genom att utesluta gluten, socker, light-produkter, processad mat och tillsatser har man kommit en bra bit på vägen. Lägger man istället till mer fett i maten och ser till att få i sig mat av bra kvalitet - har man gjort sig själv en riktigt stor tjänst. Man har bara en kropp, så varför inte se till att göra det bästa av den? Själv äter jag paLCHF, om vi nu måste sätta en titel på det. Paleo med mindre frukt, med tillägg av lite mjölkprodukter. Fortfarande lågkolhydratkost - men experimenterar en hel del med mängd och olika upplägg. Optimal ketos, periodiska fasta, proteinfasta, biosignature och carbnite för att nämna några.

Min andra passion i livet är träning. Jag är en sucker för styrketräning av alla de slag! Har testat ett antal upplägg under de senaste åren (GVT, starting strength, metabolic kombinations, helkropp, split, plyo, T.U.T) och varierar träningen efter önskade mål och resultat. Just nu är det fokus på att bygga baksida -lår och rumpa!

Är du nyfiken på lågkolhydratkost, LCHF, paleo, cyklisk ketogen kost, styrketräning och hälsa i allmänt har du hittat helt rätt!

 

 

 

 

 

6 reaktioner till “Om mig

 1. Har du fått fram magrutorna nu?
  Kört Lchf sedan mars och var strikt till augusti, Nu ska jag vara ÄNNU striktare och jag siktar på att gå ner från 61 till 57kg. Styrketräning gör jag redan 3 ggr/veckan

  1. Right :)Kroppen min verkar vara väldigt nöjd med vart den befinner sig just nu och jag gillar läget. Inga rutor, ”bara” en delning i mitten, och kanske är det så jag ska se ut?! Vi får se, har inte haft motivationen och fokuset på ett bra tag nu, men det går i vågor det där. It’s called life-och jag inväntar med spänning nästa moti-kick. Ha det!

 2. Hej!
  Jag kommer inom kort att flytta till Malmö, och behöver lite tips på bra träningsställen. KOmmer mest att hålla till runt Värnhem men är beredd att ta mig en bit om träningsstället är bra.

 3. Hej! Jag hittade precis in pa din logg av en slump da jag forsoker hitta svar pa nagra fragar:) Valdigt inspirerande blogg! Kanske kan du hjalpa mig?
  Jag har kort lite LCHF och Low GI sedan ar tillbaka. Men nar jag flyttade till Australien for 1,5 ar sedan struntade jag i allt och gick upp 7kg pa 6 manader… Sedan 1 ar tillbaka har jag vart duktig igen och nastan slutat dricka alkohol helt och hallet, ater lite kolhydrater och tranar. Jag har problem med magen och har insett att jag inte kan ata socker, blir valdigt sjuk och dalaig nar jag ar dum och gor det.
  Nu ar det sa att jag har kommit till ett stop har. Inget hander med min kropp och inspirationen ar borta. Jag ar inte tjock, har bara det dar magfettet och lite overblivet fett har och dar. Sedan 3 manader tillbaka har jag tranat pa gymet 3 ganger i veckan, bodypump och fria vikter, sedan springer jag eller intervall tanar i snitt 2 ganger i veckan. Jag har aven ett aktivt jobb da jag jobbar som servitris pa en stor restaurang och springer omkrng dar hela sgarna.
  Jag undrar om LCHF ar natt jag borde gora? Om sa ar fallet ska jag kora full pa nu till 100%. Men jag vill va saker pa att det ar ratt diet/livsstil for mig. Fom jag sa ar jag inte tjock, utan jag vill bara bli riktigt fit. Jag har kort det lite halvbra en tid men har tvekat lite eftersom det ar saaaa mycket fett man ska ata. Har mest hort om personer med stora viktproblem som kor LCHF och som sedan ar jattenojda nar de gar ner till en rimlig vikt. Men ar det lika bra for mig? Blir ”inte tjocka personer” riktigt ”fit” av det ocksa? Jag har last om det i veckor men behover mer informtion:) Jag kan inte heller riskera att bli super trott eftersom jag maste orka springa omkring pa jobbet.
  Skulle verklign uppskatta om du kunde hjalpa mig:)

  1. Sorry att svaret har dröjt. Jag tror absolut att LCHF är något för dig, då alla mår bra av en kost utan gluten och socker. Prova dig fram! Själv äter jag inte ”överdrivet” med fett, dvs jag häller inte grädde och creme fraiche på allt jag äter, men äter desto mer av smör, kokosfett, fet fisk, ägg, majjo och nötter och frön.
   Om du går över till att köra strikt LCHF kommer du bli trött i början. Hur länge dess övergångsbesvär varar varierar något, och mest märkte jag själv av det vid konditionsträning. Inget i vardagen eller vid styrketräningen.
   För att bli riktigt fit, eller nä, för att SE riktigt fit ut gäller det att bli av med kroppsfett.
   Good luck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *