LCHF choklad krisp

Jag står fast vid vad jag sa igår! Det är det bästa ”godis” jag någonsin ätit. Var extremt sugen på något gott men ändå nyttigt. Tänkte en stund och så här blev resultatet. Enjoy!!!

Till ca 40 st behövs

minimuffins formar

250 g blandade nötter (jag hade cashew, pekan, pistage, valnöt, hasselnöt och mandel)

1 dl blandade fröer (sesam, pumpa, solros och linfrön exempelvis)

1 msk kokosfett

1 msk vatten

2 dl kokoschips

100 g mörk choklad, 70%

flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna i grova bitar och häll ner i en skål. I med fröerna, olja och vatten. Blanda väl. Häll sedan i en ugnssäker form och rosta nötterna ca 15 min. Håll koll så de inte bränns vid. Ta sedan ut dessa och låt svalna. Blanda ner kokoschipsen. Smält chokladen i mikro och häll den sedan över nötblandningen. Blanda väl. Klicka ut i minimuffinsformar som står på en bricka. Strö över lite flingsalt. Ställ sedan denna i frysen tills krispen svalnat. Om man nu inte ska äta alla på en och samma gång 😉 kan man fortsätta förvara dem i en burk i frysen. På så sätt har man alltid något nyttigt och gott nära till hands.

13 reaktioner till “LCHF choklad krisp

  1. Tusen tack för allt du delar med dig! Jag måste testa detta recept, de ser ut att va godisversionen på de frökex som jag äter jämnt o ständigt. Men först ska jag handla ricinolja och gå loss på min hy 🙂

  2. Vart köper man kokoschips?
    är det sånna här: http://lchfbutiken.se/229/rostade-kokoschips-eko-150g

    mvh philip 🙂

  3. Shit vad goda! Gjorde en sats igår och över hälften är slut nu… kan tyvärr meddela att det bara är jag som har satt i mig dom… :/ Philip: om du bor i Stockholm finns det minst en butik som säljer dom, i en EKO butik i rådmansgatan, tror tom att den heter EKO. 🙂

  4. Hjälp vad goda de där såg ut. Ungefär hur många kolhydrater innehåller de? 🙂

  5. Hej! jag tänkte göra dina godisar som du skriver om här. jag gillar att skriva ut mina recept, men detta blir inte så bra!! när man vill skriva ut, får man inte bara själva receptet, utan hela SJU SIDOR, av det som står i inlägget! kan du kanske göra om det, så det blir bara själva texten man skriver ut?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *