Löften

Blev det något nyårslöfte igår? Här blev det inga. Vad brukar man lova? I år ska jag börja träna -(check!)- börja äta nyttigare - (check!)- sluta äta godis- (ckeck!) sluta röka - (check!). Alla nämnda är redan avklarade. Några sedan länge och andra relativt nyligen. Det känns riktigt bra när man ser det såhär på pränt, vad man faktiskt åstadkommit! Det är ok att klappa sig själv på axeln ibland 😉

Vad är det som gör att man klarar av att hålla det där löftet? Karaktär, viljestyrka? Absolut, men det handlar framför allt om att vara sann mot sig själv. Man kom ju själv på dom där löftena, så det är du och endast du som som kan se till att dom hålls. Visst känns det ibland som att det bor två olika karaktärer i en…Den ”Goda” - som vill göra allt rätt och riktigt- och den ”Onda” - som tycker det är helt ok att ta den där ciggen, bara den där chokladbiten, skit i träningen och gå hem o sätt dig i soffan och bara slå på TV:n….. Det är då det verkligen gäller. Vem vinner kampen? Den ”Goda” eller den ”Onda”? Jag vet inte hur många gånger den ”Onda” kom till mig när jag slutade röka. -”Amen kom igen, du kan ta den där cigaretten. Det är ju bara en.. Och det är ju ingen som ser dig här. Ingen behöver veta något….” Ingen behöver veta något….MEN HALLÅ! Vad håller jag på med? Vem försöker jag lura? Det är klart som fan att jag inte ska ta den där cigaretten. Ingen behöver veta något - men JAG då…JAG vet ju!. Jag vet hur misslyckad och besviken jag skulle bli på mig själv, om jag skulle tagit den där ciggen. Remember vad jag sa tidigare - att vara sann mot sig själv….Klarar du det så kommer det gå vägen. Tummis!!!

What else is there? Det finns ens sak som jag har dåligt samvete för, så det är väl bara att ta tag i det. Ingen big deal, men om man nu ska ”leva som man lär” får man göra det fullt ut och inte halvhjärtat. Okej, here we go. Kött… Det handlar om kött. Oftast handlar jag KRAV -märkt, närproducerat eller naturbeteskött. Men ibland, snålar jag ut… Exempelvis när ett storpack köttfärs kostar 39:- kilot och den KRAV märkta 109:- kilot…. Vad är det som händer med mig där??? I´d really like to know! Nu är det slut med det.! Hädanefter åker endast KRAV, närproducerat eller naturbeteskött ner i min påse.

Det är ett löfte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *