LCHF lussebullar

Honestly, jag har testat en hel del - men ärligt talat är mitt recept det bästa 😀 Inte ofta jag drabbas av storhetsvansinne, men möjligt att jag fått en släng av det nu 😉

Det är samma recept som till saffransbullarna med mandelmassa. Minus någon matsked kokosmjöl - och minus mandelmassan. Vill dock höja ett varningens finger för att degen är väldigt kladdig (kladdig….är det ett väldigt skånskt ord?) och svårarbetad. Ju mindre mjöl, desto mer svårhanterlig. Fast vet ni, ju mindre mjöl, desto saftigare och godare bullar…

Receptet är beräknat till 10 bullar
4 ägg
4 msk sukrin
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
3 dl mandelmjöl
0,5-0,75 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1 kuvert saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa hop ägg och sukrin en minut så att det blir fluffigt. Blanda sedan ner saffran, crème fraîche och det smälta smöret. Vispa ihop ytterligare. Blanda alla de torra ingredienserna för sig. Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar. Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen. Låt svälla 15-20 minuter.

Degen är som sagt svårhanterlig. Ju mindre mjöl, desto mer svårarbetad. Fukta händerna och dela degen i 10 lika stora delar. Rulla sedan och gör till lussebullar. Fukta händerna mellan varje lussebulle. Jag tyckte att det hjälpte. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 12-15 minuter. Täck med folie om det behövs.

Bullarna är absolut godast varma, så ta för vana att värm på innan de ska ätas. Ett tips är att dela lussebullen på längden och bre på ett tjockt lager smör och ost <3. Det är kärlek!

Förutsatt att mandelmjölet innehåller hela 13 g (!!!) kolhydrater per 100 g (har gått efter SLV), så ser energifördelningen per bulle ut såhär:

Fett: 15 g
Protein: 6 g
Carbs: 2 g
Kcal: 174 g

Inte så tokigt för att vara något som hör till lyx ätandet!

19 reaktioner till “LCHF lussebullar

 1. Ska testa dessa , testade en del recept förra julen men inget bra. Tänkte om det kanske går att klicka ut degen i muffinsformar istället ? För mitt vidkommande spelar det ingen roll om det ser ut som lussekatter,

   1. De blev jättebra, strödde på lite flagad mandel också. Även grabbarna i huset gillade dessa 🙂

   2. Jag undrar om man kan ta nåt annat än Fiberhusk i. Jag med flera gillar inte husk. 🙂

 2. Hej !
  Funderar lite kring din uträkning på dessa (väldigt goda bullar).
  Du skriver kcal 53 g/bulle ? Förmodar att du kanske menar att det är 53 kcal i en bulle? Oavsett, du har 3 dl mandelmjöl bla i smeten. Du har ett mandelmjöl som innehåller 13 g kcal/100 i din smet. Kcal bara i mjölet ( mitt mandelmjöl innehåller något lägre kcal/100) är 900 kcal. Om man då delar detta på 10 (som satsen ger) blir ju det 90 kcal/bulle bara i mjölet, sedan tillkommer ju créme fraichen, kokosmjölet också .
  Bara nyfiken på din uträkning ? 🙂

 3. Provade detta receptet redan förra året och är dupernöjd! 😀 Och den där smörklicken…. <3!!
  Smeten blir ganska lös så jag klickar ut den i muffinsformar. Ska prova att spritsa nästa batch som någon skrev tidigare i kommentarerna 🙂

  1. Vad kul att du gillar receptet! Det är helt klart en personlig favorit här med. Spritsa kanske inte är så dumt, har faktiskt inte testa detta själv -men varför inte?

 4. Smakar det exakt som vanliga? Blir det smak av mandel mjöl och dom andra speciella sakernas som man inte har i vanligt recept.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *