LCHF het kycklinggratäng

Jag vägrar ju kasta mat, så ganska ofta blir det att jag slänger ihop en middag av vad som finns kvar i kylen. Ibland med ett mindre lyckat resultat, ibland med ett bättre. Den här gratängen hör till de sistnämnda. Svårt att misslyckas när crème friche, sambal, ost och chorizo ingår 😀

Till 4 port behöver du:
300 g kycklingkött (stekta filéer , eller en färdiggrillad)
1 chorizo korv (eller 1/2 pkt bacon)
300 g vitkål
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 msk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
100 g riven ost

Skär kålen i tunna strimlor och stek tillsammans med hackad chorizo i lite smör. Kålen ska bara bli lite blank och mjuk. Lägg sedan i en ugnssäker form. Fördela den strimlade kycklingen ovanpå. Blanda ihop grädde, crème fraîche, pressad vitlök och sambal oelek till en sås. Fördela över gratängen. Riv osten och toppa med denna. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.

Snabbt, gott och enkelt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *