Det är en ”paj”. Gör alltid bara själva fyllningen och hoppar pajskalet. Det finns massvis med LCHF anpassade paj degar, men det blir betydligt fler kolhydrater. Därför hoppar jag skalet. Till fyra port behöver du:
6 ägg
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
150 g purjolök
200 g rökt eller kokt skinka
100 g riven ost , ex grevé
100 g fetaost
salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla skinkan och purjon. Stek detta lite lätt, för att få ut eventuell vätska ur skinkan. Salta sparsamt och peppra. Lägg detta i en pajform eller mindre braspanna (23 cm x15 cm).. Vispa ihop ägg, grädde crème fraiche och det mesta av den rivna osten. Häll detta över purjo/skinkan. Smula fetaosten och tryck ner lite lätt i äggstanningen. På med ett tunt lager av det som är kvar av den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.
Jag hade isbergssallad till som jag blandade med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar.