Ost och skinkpaj

Det är en ”paj”. Gör alltid bara själva fyllningen och hoppar pajskalet. Det finns massvis med LCHF anpassade paj degar, men det blir betydligt fler kolhydrater. Därför hoppar jag skalet. Till fyra port behöver du:

6 ägg

2 dl grädde

1 dl crème fraiche

150 g purjolök

200 g rökt eller kokt skinka

100 g riven ost , ex grevé

100 g fetaost

salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Strimla skinkan och purjon. Stek detta lite lätt, för att få ut eventuell vätska ur skinkan. Salta sparsamt och peppra. Lägg detta i en pajform eller mindre braspanna (23 cm x15 cm).. Vispa ihop ägg, grädde crème fraiche och det mesta av den rivna osten. Häll detta över purjo/skinkan. Smula fetaosten och tryck ner lite lätt i äggstanningen. På med ett tunt lager av det som är kvar av den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.

Jag hade isbergssallad till som jag blandade med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *