LCHF frittata

Honestly, hur kan något så enkelt smaka så gott? Det är snabblagat, billigt och som sagt sjukt gott. Sitter just nu och filar på ett långt inlägg om LCHF och utebliven viktnedgång, så idag får ni hålla tillgodo med ett recept 🙂

Till 2 portioner behöver du:

4 ekologiska ägg
200 g zucchini
200 g purjolök
100 g nitritfritt bacon eller kassler (går att utesluta om man vill)

1 pkt mozzarella (125 g)
8 coctailtomater
några varv med pepparkvarnen

Skiva purjon i 3 mm skivor. Skiva zucchinin i 1/2 cm skivor och dela sedan dessa på mitten så det blir halvmånar. Stek detta snabbt i smör så det blir lite mjukt. Stek baconet för sig så det blir hårt och krispigt. Häll sedan ner grönsakerna  i en teflonform, strö baconet ovanpå.  Tärna mozzarellan i mindre bitar och fördela detta jämnt i formen. Tryck ner coctailtomaterna. Vispa äggen i en skål för sig och häll sedan äggblandningen över grönsaksblandningen. Tryck till med händerna så att grönsakerna hamnar ”under” äggblandningen. Ta några varv med pepparkvarnen.  Grädda sedan i 225 graders varmluftsugn ca 20 min. Tiden kan variera något beroende på vilken typ av ugn du har. Ät som den är, eller om du är sjukt hungrig, med en sallad och mer bacon on the side.

En portion innehåller
590 kcal
43 g fett
38 g protein
10 g kolhydrater

2 reaktioner till “LCHF frittata

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *