Tabata baby!

Detta är typiskt mig - satt igår kväll och tänkte på konditionsträning. Tycker inte det är superkul att jogga och intervallpasset på gymmet (rodd eller crosstrainer) lockar inte heller längre. Okej, what to do? Tabata dyker upp i huvudet. Vad gör jag då? Jo, går all in och googlar, kollar bloggar, kollar upp fakta och läser på. Vilka övningar man kan göra, hur många övningar man ska göra o.s.v. Snöar in totalt. Det är sådan jag är. Går all in - måste veta allt!

Tänker inte gå in hur och varför det är bra, eller hur det går till, you have to google that. Upplägget är väldigt enkelt, kan inte säga det samma för själva passet - om jag förstått det rätt. Det ryktas om nära döden upplevelser, kräksattacker och extrem utmattning…:D Verkar kul det här!

Efter mycket läsande hittade jag ett upplägg som jag testade idag. Började med 1:1 intervaller - dvs vilade lika mycket som jag arbetad, 15 sek på båda. Körde 5 set per övning istället för 8 som man ska. Gammal och klok som jag är , tar jag det lite lugnt i början - and then BAM! kör jag 100%. Anyways, idag fick det bli hemmaträning. Kände inte för att ta mig till gymmet för typs 10 min effektiv träning 🙂 Bestämde mig för 6 olika övningar, lätta att göra hemma.

  • Burpees
  • Pushups
  • Split jumps
  • Fällkniv
  • Höga knän
  • Knäböj

Hur det kändes? För lite!!! Var nog för enkelt. Kände varken för att spy eller svimma när jag var klar. Nä, nästa gång blir det fler set till att börja med. Och byta ut knäböjen. Dom blev bara ”mysiga” liksom. Inte tuffa alls.

Tänker även köra det här på gymmet, men med andra övningar och så lägger jag till lättare vikter. Fan, det här ska bli riktigt roligt! Tabata it is baby!

PS. Plankade 2.45 min idag. We´re getting there!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *