The meat and nut breakfast

Vet inte riktigt var jag ska börja för jag har så mycket jag vill dela med mig av idag, så jag typs håller på att explodera! Jag bara kör. Det blir nog bäst så. Okej - deep breath…Hade PT date idag. Remember att jag var så psyched på CST träning och att jag var sjukt nyfiken på vad han tyckte om detta?! Anyways han kallade det complexes, eller complex training och ja han tyckte absolut att vi skulle köra på detta! Jiiiha, så från och med nästa vecka är det nytt upplägg! Jag är smått nyfiken, sjukt nervös och duktigt taggad inför detta. Kommer jag att dö på kuppen? Vi får helt enkelt se.

Okej, på måndag är det dags för fettmätning och testrunda med PT:n! Har jag minskat i fett och centimeter? Har jag blivit starkare? Snabbare? På måndag kväll vet vi…Känner ingen som helst ångest eller press över detta….Right…

And now to the mest spännande part. Vi babblar en del om kost såklart, och idag fick undrade han över hur mitt frukostintag såg ut. ”Well, det är ju alltid ägg med i någon form. Kokt, stekt, scrabmled, eller som plättar. Till detta oftast avocado och lax. Eller kesella och bär om det är plättar - svarade jag. Det är då ha droppar kommentaren att jag ska äta kött och nötter till frukost. Hamburgare och valnötter. Eller varför inte en biff med en handfull cashewnötter. Say what? Egentligen är det väldigt LCHF (fakir), men det låter så grovt. Anyways, han skickade kött och nöt frukosten-länken till mig. På http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/270/The_Meat_and_Nut_Breakfast.aspx kan ni läsa hela artikeln.

Varför kött/nöt-frukost?

 • Det är den optimala frukosten om man vill hålla sig slimmad, full av energi och fokuserad.
 • Sen säger han att frukosten är det viktigaste målet och att den sätter ”standarden” för resten av dagen…Vet inte det…
 • Den reducerar chanserna att man utvecklar överkänslighet eller allergi mot viss mat, vilket i sin tur ökar kortisol- nivåerna. Han menar på att det är viktigt att variera sitt kostintag.

Hmm..vad tycker jag själv om den här frukostkombon och Poliquins synsätt? Well att frukosten är dagens viktigaste mål är sant. Break fast. Bryt fastan. Klart att man ska äta när man gör det, men jag tror inte riktigt det är vad han menar. ” Den optimala” frukosten är kött, för det höjer blodsockret långsamt, och fett från nötter, som kommer stabilisera blodsockret många timmar framöver…Jag tänker att protein är värdefulla byggstenar och fettet kommer hjälpa mig att hålla mig mätt många timmar. Sen det här med överkänslighet och att man skulle utveckla en allergi mot mat man äter dagligen…Är det så? I don´t know. Man äter ju varierat, men ändå samma saker liksom. Jag ska i alla fall prova frukostupplägget. Det skadar ju inte. Vill du också testa? Finns ett 5-dagars frukostschema på länken ovan. Go meatnut!

[adrotate banner=”1″]

3 reaktioner till “The meat and nut breakfast

 1. Hejsan, jag har läst din blogg ett tag , men bara nyligen förstått att du bor i Malmö? eller i närheten, pga bilderna du lagt upp på bloggen. (Bor sj i Malmö)
  Jag är mitt uppe i en viktminskningsresa, ca hälften kvar.

  Jag går på lchf och min fråga till dig är: Din PT, om han är positiv till lchf, var/hur kan man få tag på honom!?

  Jag har haft pt innan , men dem har inte varit så glada i lchf, vilket lett till att jag fått en kolhydratsbaserad kostschema.Detta hjälpte mig inte gå ner i vikt fast jag tränade hårdare an vad jag gjort förr.
  Tack för en bra och inspirerande blogg! Kram /Marianne

  1. Hallå Marianne och stort grattis till viktminskningen! Jepps, det stämmer att jag bor i Malmö :). Tränar på SATS där även denna fantastiska PT finns. Jag följer även en annan blogg, som skrivs av en PT med mycket sunda värderingar. Hon heter Malou Wernersson och jobbar på Träningsbolaget. Googel it! Jag tycker det är sjukt viktigt att man har en PT som är införstådd med ens kosthållning. Det är ju faktiskt den som ligger till grund för hur du kommer lyckas med dina träningsmål. Lycka till med resten av viktresan!

 2. Tack så mycket =).. Jag undrar vad han heter, ifall jag skulle vilja anlita honom?/Marianne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *