LCHF pasta med kantareller och getost

Kantarellsäsongen har börjat! Jag älskar de små rackarna. Ännu godare när man plockat dem själv, men idag fick det bli köpe 🙂 . Det funkar det med. Började med att göra en laddningnull (går även att frysa så man kan plocka fram när det behövs.)

Till kantarellröran behöver du:
200 g kantareller
150 g bacon
2 schalotten lökar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl grädde
75 g getost
svartpeppar
lite purjolök

Rensa svampen och dela de kantareller som är stora. Finhacka lökarna. Skär baconet i smala strimlor och lägg detta ihop med svamp och lök i stekpanna. Pressa över vitlök. Salta och stek tills det fått fin färg och baconet är krispigt. Dela getosten i mindre bitar och lägg ner i pannan. Häll över grädden. Rör tills osten smält ner. Smaka av med peppar. Finstrimla lite purjolök och lägg över. Servera ihop med pastan. Receptet räcker till två portioner.

En reaktion till “LCHF pasta med kantareller och getost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *