Världens snällaste kropp?

Den är sällan eller aldrig sjuk och har aldrig någonsin haft en träningsskada (bara jag inte jinxar det nu ). Är det bara tur, eller har det att göra med kosten jag stoppar i mig och sättet jag tränar på? Jag tror absolut att maten vi stoppar i oss spelar en stor roll för hälsa, välmående och prestation. På samma sätt som viss mat stärker och bygger upp kroppen, kan annan mat verka i precis motsatt riktning. Man kan äta sig sjuk - då borde man väl även kunna äta sig frisk?

När det kommer till träningen får man väl känna sig fram till vad som är lagom. Jag tror själv inte att det är ultimat att köra dubbla pass, eller flera pass om dagen av den enkla anledning att man försätter kroppen i stress och bryter ner den varje gång man tränar. Att vila är lika viktigt som att träna. Men visst, det är skillnad på träning och träning. Att ta en morgon PW och sedan riva av ett styrkepass på kvällen är väl helt ok - (om man nu ska räkna PW som träning???), men ni förstår vad jag menar va?! Väldigt många tjejer verkar träna flera pass om dagen, men är det vad kroppen mår bäst av? Om man märker av att man blir sjuk oftare, skadar sig mer - så kanske man ska se det som ett varningstecken att kroppen säger ifrån - och inte bara fortsätta med att kötta på? Det är inte farligt att missa ett pass (eller två). Det kan däremot vara jäkligt tråkigt…

Världens snällaste kropp (min då alltså 😉 ) är inte felfri. Jag har nog länge gått och trott detta. Ha ha ha, hur lät nu det- jag menar att den hållit sig frisk och klarat sig från skador. Ni vet ju att jag brukar använda en foamroller, både i uppvärmningssyfte och sedan efteråt för lite skön vävnadsmassage…Well, sen den stora, svarta taggiga rullen kom innanför dörrarna i detta hus - har jag hittat ”onda punkter” på kroppen som jag inte hade en aaaaning om att jag hade! Så jäkla sjukt! Och så himla bra! Har trott att jag haft världens mest mjuka och glada muskler, men inte! Anyways, under ett par dagar har jag verkligen prioriterat att ”hänga” med rullen och let it do it´s magic - och resultatet är so far….Lite mindre ont för varje gång, men en märklig typ av träningsvärk i speciellt rygg och utsida lår där de värsta knutarna sitter. Myofascial massage är gött, men ändå inte 😉

Vad säger ni girls? Kan man hjälpa kroppen att hålla sig frisk med rätt kost, och hur vet man att man tränar för mycket?

5 reaktioner till “Världens snällaste kropp?

 1. Var har du köpt din foamroller, och vilken storlek har du? Jag hittade endast denna svenska återförsäljare http://www.roller.se/kontakt.html

 2. Du kan absolut både äta och träna dig frisk och välmående, det tror jag stenhårt på! 🙂
  Vad härligt att din kropp är med dig och att du verkligen gör ditt bästa för att må bra! Sånt tänk älskar jag! 🙂

  Ha en riktigt fin måndag!
  Kram

 3. Jag är så fundersam nu. Jag har ätit strikt lchf sen typ mars men nu har jag i typ 3 dagar haft ont i huvudet och mått illa. Har också ont i nacken eller den är rättare sagt väldigt stel, vet inte om det kan bero på det… Jag vill ju inte tro att det kan vara kosten.
  Älskar lchf och har mått hur bra som helst med det och fått jättebra resultat av träningen ! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *