Dagens bantnings tips

Jag slutar aldrig att förundras över hur företag försöker lura godtrogna (och kanske desperata) bantare, till att köpa just deras verkningslösa produkter. I min hand håller jag denna minipåse av Nutriletts Pasta Carbonara. Innehållet väger inte ens hundra gram…En portion ger dig

291 kalorier (för vill man gå ner i vikt är det ju kalorierna vi måste ha koll på ;))

19 g protein

39 g kolhydrater

5.6 g fett

Man skulle kunna tro att denna måltid innehåller något magiskt, med tanke på priset (40:-) och lovorden om att den hjälper en att gå ner i vikt. Jag förstår bara inte på vilket sätt den skulle hjälpa till med det senare, med tanke på att den är fullproppad med socker - både naturligt och syntetiskt, för att vara på den säkra sidan 😉

När jag läser innehållsförteckningen och samtidigt tittar på ”kvalitetsstämpeln” (Great taste, Good for you) blir jag först full i skratt - men sedan förbannad. Förbannad för att man spelar på okunskap om vad som är ”Good for you”, men framför allt att man kan få kalla en produkt som är full med typs bara skit för nyttig….

Innehållsförteckning: pasta, sojaprotein, majs- och potatisstärkelse, sojaolja, palmolja, maltodextrin, inulin, salt, rökt skinka (1,5%) (skinka, salt, socker, kryddextrakt, rök), smakförstärkare, kaliumklorid, jästextrakt, mjölkprotein, ostpulver (0,9%), socker, äggulapulver (0,4%), persilja, vitlök, gräslök, peppar, sojalecitin, gurkmeja.

fet text=socker

röd text=inte så”Good for you”

Dagens bantnings tips lyder: Är man intresserad av att tappa några kilon är det här inte rätt väg att gå. Save your money och lägg dom på riktig mat i stället. Det kommer både du och din kropp att tjäna på i det långa loppet.

Hmmm….Ibland låter jag som en riktig besserwisser och det är inte min mening. Jag är bara trött på att man försöker lura folk och ibland bara måste jag få det ur mig!

13 reaktioner till “Dagens bantnings tips

 1. Haha, ännu ett typ-exempel på hej-här-lurar-vi-våra-konsumenter-att-äta-skit-och-tjänar-massa-pengar
  En dyr påse full med skit. 🙂

  Bantningstipsen slutar aldrig att förvåna mig, lika lite som industrin och pengamaskineriet bakom. Nyligen såg jag ett företag som marknadsför bantningsprodukter lägga ut reklam för sin nyaste variant - bantningskakan (som seriöst såg ut som vanliga chocolate-chip-cookies!), ”för de som var trött på att dricka soppor/drycker”. Fula sätt att tjäna pengar på……

  Ha en härlig tisdag!
  / Sonja

 2. Jag hade nyss en diskussion med två tjejer på kontoret om mat. Den ena åt Kellog’s Special K - Chocolate & Strawberries, och då kände jag mig tvingad att berätta att den innehöll 4 olika sorters rent socker, och förklarade vad ”76g carbohydrates, of which 24g are sugar / 52g starch” innebär. Nu vill hon inte äta sina Special K mer. ”Hoppsan” haha.

 3. Med tanke på allt skrot som återfinns i skinka så kanske den med skulle vara rödmarkerad? 😛

 4. Förlåt men vad är det som är ”not so good for you” med kaliumklorid? Hade du inte mineralsalt i ditt dricksvatten?
  Och ja, du låter verkligen som en besserwisser ganska ofta. Tyvärr måste jag tillägga, då jag håller med dig i sak. 🙂

   1. Förlåt, jag var onödigt sur igår kväll. Det var menat som konstruktiv kritik.
    Men jag vill fortfarande veta vad du anser allmännt onyttigt med kalium?

 5. Jag har faktiskt testat den… och den var skitäcklig. Så glad att jag nu äter riktig mat 🙂

  Förresten kan inte du skriva ut namnen och märket på produkten så att okunniga kan hitta till din blogg och ditt betyg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *