LCHF citron och lime paj

Hittade det här receptet hos 56kilo.se och modifierade det en aning. Eller det enda jag gjorde var att byta sötningsmedel. Sukrin mot Bakery+. Resultatet blev en galet fräsch och syrlig paj som garanterat kommer göras igen.Var dock inte helt nöjd med själva pajbotten, så den kommer jag laborera med.

Till en paj på 24 cm behöver du:
3.5 dl mandelmjöl
1 dl fibrex
1 msk Bakery+
1 ägg
100 g smör

Mixa mjöl, fibrex och Bakery+ i mixer. Blanda sedan med övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kyl en timme innan du klär pajformen. Förgrädda därefter ca 13 min i 175 grader.

4 ägg
2 dl grädde
3 msk Bakery+
3 lime, skal och saft
1 citron, skal och saft

Vispa socker och ägg så det blir lite fluffigt. Blanda ner grädde, lime och citron juice/skal och rör runt. Häll upp i det förgräddade pajskalet och sätt in i 175 graders ugn 40 min. Jag täckte pajen redan efter 20 minuter, eftersom jag inte ville att den skulle få färg.

Ta ut och låt svalna helt innan servering.

 

4 reaktioner till “LCHF citron och lime paj

  1. Skulle de vara fibrex eller fiberhusk.. Barnen tyckte den var lite för sur. Men jag tyckte den var god 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *