Världens bästa sallad

Är väldigt svag för den här salladen, speciellt tillsammans med något grillat 🙂

Till 4-6 portioner behöver du:
1 stort blomkålshuvud
1 stor broccoli
1 burk kronärtskockshjärtan
ca 200 g blandade oliver
20 coctailtomater
100 g ruccola
1 burk pesto (130 gram )
1 pkt bacon

Skär baconet i mindre bitar och stek det knaprigt. Häll bort fettet och ställ åt sidan. Dela blomkål och broccoli i lagom stora buketter. Lägg på en ugnsplåt och häll över rapsolja. Salta och peppra. Låt steka mitt i ugnen i 225 grader ca 20 min. Känn efter så att de är lagom mjuka innan du tar utgrönsakerna. Ställ dem åt sidan för att svalna.

Häll sedan broccoli och blomkål i en stor skål. Dela kronärtskockshjärtan på mitten och lägg i skålen. Låt oliverna rinna av och häll ner dessa, hela tomater, ruccola och pesto. Blanda runt noga. Häll över i serveringsskål och toppa med baconet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *