Frasiga ost-ägg

Ost är gott- check! Smält ost och frasig ost är ännu godare- check!

Du behöver:
ost
smör
ägg
salt och peppar

Smält lite smör i en stekpanna. Skiva därefter några skivor ost, ca två per ägg och lägg ner dessa i stekpannan. Låt den smälta och bli bubblig.Knäck därefter ner äggen ovanpå den smälta osten. Salta och peppra.

Stek äggen nästan färdiga. Lägg därefter på ytterligare två ostskivor per ägg - vänd äggen och stek med ostsidan neråt.

Såhär ser det färdiga resultatet ut. Flottiga, frasiga, alldeles ljuvliga ost-ägg!

Passade bra på dagens brunch. Det blev även bacon, prinskorv, tomater, kesoscones och en grädd/färskost/hallon röra toppad med den där sjukt goda hemmagjorda muslin. Kan hända att det inte blir mer mat idag, är fortfarande mätt som en plätt. Fast å andra sidan är det fastedag imon, så jag borde kanske få i mig något mer. Får se hur jag känner mig ikväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *