Dag 11 - bänkpress och axlar

Dagens pass såg ut såhär:

Det gick inte hela vägen i bänkpressen. Målet var såklart att sätta 40×3 kg under de nio seten, men nä. De tre sista orkade jag bara 40×2. Är nöjd ändå. Jag använder alltid skivstång när jag kör bänkpress då jag upplever att det är enklare och man kan lyfta lite tyngre, jämfört med om man kör med hantlar.

Däremot använder jag alltid hantlar (DB) eller kettlebells när jag kör axelpress. Har provat med stång, men gillar inte känslan när stången sveper förbi ansiktet 😀

Innan morgonens pass blev det en stor kopp kaffe med MCT och sedan aminos.

Frukost: Letar fortfarande efter goda sardiner. Provade lättrökta i tomatsås. Smakade precis som makrill. Blev en hel burk, 2 kokta ägg och en avokado som post WO.
Lunch: Köttfärssås, shiratakinudlar och ett berg av parmesan.
Middag: Baconlindad köttfärslimpa, wokade grönsaker och pestosmör.
Avslutningsvis te med kokosfett.

Energiintaget slutade på:

Fett: 157 g
Protein: 93 g (plus aminos)
Kolhydrater: 27 g
Kcal: 1919

Nu är det dags att lägga till D-vitamin på tillskotts listan. Förutom D3 (2000-4000 IE ) så tar jag dagligen även:

HCl (väldigt lite nu, har fått upp produktionen)
Omega-3: 2 g
Probiotika: 1 kapsel
B-vitaminkomplex
Zink: 30-60 mg
Magnesium: 400-675 mg
5-HTP: 100 mg

8 reaktioner till “Dag 11 - bänkpress och axlar

  1. Svårt att säga ifall det är just 5-HTP, eller en kombination av alla andra tillskott, maten jag äter och inte äter 😉 och träningen. Sockersuget är borta, jag är helt ointresserad av att mys/belöningsäta, jag sover bättre, är gladare - mår bättre, så kanske att det har någon effekt. Har läst mer om just 5-HTP och vilka användningsområden det fungerar på. Förutom sockerberoende verkar det fungera väl vid överätning, belöningsätande, ätstörningar, depressioner, ångest och alkoholism. Ett naturligt lyckopiller helt enkelt.

 1. Jag läste också att det kan hjälpa mot värktillstånd som fibromyalgi och migrän. Kanske inte så konstigt i och för sig, då Saroten (som jag får) är ett gammalt antidepressivt som främst används mot värk.

  Jag tänker testa din kompott så fort Saroten är borta ur bilden (vilket är snart). Kommer att lägga till K-vitamin också, vilket ska öka upptaget av mineraler.

  Det jag funderar på är om 5-HTP hjälper till att justera hormonella obalanser och att det då räcker att ta det enbart under en period… Man har ju inte lust att fortsätta i alla evighet. Any idea?

  1. Usch nu blir jag orolig, vilken kompott är det du ska testa? Tänk på att vi har olika behov, pga livsstil, stress, ålder etc. Vad som är rätt för mig behöver nödvändigtvis inte vara rätt för dig. vill absolut inte komma med några pekpinnar, är bara rädd om dig.
   5-HTP ökar serotoninet och påverkar på så sätt dopamin och adrenalin. Kolla in Mia Lundins blogg. Där kan du säkert hitta svar på dina frågor.

 2. Du behöver inte vara orolig. Inget konstigt egentligen och vissa av de tillskott du nämner tar jag redan, som omega3 (runt 10 gram), B, K och mineraler som innefattar magnesium och zink.. Är dock nyfiken på att testa 5-HTP, HCI och probiotika ett litet tag.

 3. Intressant blogg! Jag tränar själv en del, ungefär 3-4 dagar i veckan. Bänkpressen kan vara tung men den förbättras långsamt. Blev inspirerad av din blogg att pröva lägga till vitaminer och kosttillskott till min diet. Kör ingen särskild diet utan försöker att är varierat och använda ekologiska råvaror samt äta mycket fisk. Dina recept ser smarriga ut, tack för att du delar med av dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *