Receptet kommer från Madbanditten. Om ni inte besökt hennes blogg tidigare rekommenderar jag den varmt. Originalreceptet är utan brödkryddor, men jag adderade dessa för att få till julsmaken 🙂 Jag ville även göra lite snyggare bröd, så jag fördelade smeten i runda formar. Överkurs check 😉
Till 30 runda knäckebröd behöver du:
2 dl hela linfrön
1,5 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
(1 msk brödkrydda)
1,5 tsk salt
1,5 dl vatten
1 ägg
Blanda ihop alla ingredienser och låt svälla en timme. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela sedan smeten i formarna. Tryck ut och jämna till med en sked. Grädda ca 1,5 timme i 125 graders ugn.
Bakade igår, blev jättegott! Hade i chiafrön istället för linfrön och det gick bra det också. Tack för receptet och en bra blogg och ha en god jul!
Vad kul att du gillade dem! Ska ta och göra en ny laddning - de försvinner ganska fort 😉