Juligt LCHF/paleo knäckebröd

Receptet kommer från Madbanditten. Om ni inte besökt hennes blogg tidigare rekommenderar jag den varmt. Originalreceptet är utan brödkryddor, men jag adderade dessa för att få till julsmaken 🙂 Jag ville även göra lite snyggare bröd, så jag fördelade smeten i runda formar. Överkurs check 😉

Till 30 runda knäckebröd behöver du:

2 dl hela linfrön
1,5 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
(1 msk brödkrydda)
1,5 tsk salt
1,5 dl vatten
1 ägg

Blanda ihop alla ingredienser och låt svälla en timme. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela sedan smeten i formarna. Tryck ut och jämna till med en sked. Grädda ca 1,5 timme i 125 graders ugn.

2 reaktioner till “Juligt LCHF/paleo knäckebröd

  1. Bakade igår, blev jättegott! Hade i chiafrön istället för linfrön och det gick bra det också. Tack för receptet och en bra blogg och ha en god jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *