Bone broth

Har länge tänkt att jag ska ta tag i det och koka egen fond, men det blir liksom aldrig av. Främst för att jag inte har tillgång till några ben, vilket är lite A och O. Hur som helst, blev väldigt glad när jag hittade det här alternativet från Scandinavian Organics. Det är en oxfond gjord på KRAV-märkta ingredienser, oxben, grönsaker och kryddor. Det finns även en kyckling- och en grönsaksfond i sortimentet. En öppnad förpackning håller bara två dygn i kylen, därför fryser jag in små portioner och får samtidigt användning för min nya snygga rostfria istärningform 😀

Framöver kommer jag satsa ännu mer på mat som gör kroppen, matsmältningen och tarmarna gott. Fond - eller bone broth innehåller en massa olika mineraler och aminosyror som hjälper ovanstående på traven. Det hjälper även till att läka en läckande eller inflammerad tarm, det är med andra ord rena rama supermaten! Det enklaste sättet är att blanda ut fonden i en sås eller röra. Funkar bra, men med tanke på att jag sällan har en sås till maten blir det till att göra en härlig blandning av fond och gurkmeja som får fräsa på i röd palmolja. Vet inte om det kan bli nyttigare än så?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *