Snabbaste blomkålsriset

…är antagligen den här varianter från ICA. Väldigt smidigt för den som inte har tid att göra sitt eget ris och för den som inte bryr sig om det är ekologiskt eller inte.

However, att göra eget blomkålsris behöver inte ta lång tid alls och gör man det själv kan man ju även välja ett KRAV-märkt huvud 😉 Förr rev jag alltid blomkålen på rivjärn vilket resulterade i blomkålskrafs över hela köket. Numera använder jag bara min stavmixer med den här insatsen…

Blir perfekt ris! För det mesta gör jag ris på ett helt huvud och kokar allt på en gång. Fryser sedan in i portionsförpackningar vilket underlättar vardagslivet något enormt. Men! Att tina ris som varit fryst blir inte lika gott - såvida man inte tillsätter örter eller kryddor vid uppvärmning! Tinar du bara riset rakt upp och ner kommer det smaka…frys. Tillsätter du ex smör och vitlök eller ex. pesto vid uppvärmning kommer det smaka som om det vore nylagat. Bara ett litet tips 😉

Har ni förresten testat att steka blomkålsris istället för att koka det? Blir mycket smörigare får en helt annan smak mot den kokta varianten. Vilken är din favorit när det kommer till ris?

3 reaktioner till “Snabbaste blomkålsriset

  1. Blomkålsris är nog min favorit, men det är så smuligt att göra och jag är så pedant av mig haha….jag brukar av lathet mest strimla vitkål fint och steka i mycket smör och salt och peppar. Smakar som pasta med lite vild fantasi 🙂

  2. Men det här var ju det smartaste jag läst på länge… Att jag inte tänkt på det haha 😉
    Tack för tipset!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *