Riskakor, jordnötssmör, stekta bananer och granola

Stekta bananer

För ett tag sedan var det en läsare som tipsade mig om stekta bananer och herregud vad gott det är! Smakar exakt som friterade bananer, minus frityrsmeten då. Snabbt och enkelt att göra är det med. Det är bara till att skiva upp en banan, steka i lite kokosolja och krydda med kanel sen är det klart. Första gången jag testade detta åt jag det rakt upp och ner, men igår blev det i kombination med några tillbehör som gifter sig finfint. Så som riskakor, jordnötssmör och lite granola (gluten- och sockerfri sådan). Riskaka med jordnötssmör, stekt banan och granola

 

Hade en mini-carbnite igår. Det blev bara ett kolhydratrikt mål och detta nära inpå träningen. Anledningen till detta var att jag under redan tidigare i veckan hade en oplanerad mini-carbnite (oups 😀 ) och kände att jag inte behövde go all in. Hur som helst var det här godare än gott och samtidigt väldigt ”cleant”, utifrån ett carbnite perspektiv.

Att välja stärkelse framför socker gör att det blir både bättre val av mat (om man väljer bort gluten) och man är justare mot kroppen då den slipper hantera några mängder fruktos.

Leker lite med tanken på att göra mindre och mer frekventa carb-laddningar. Det har både för och nackdelar, men det ena måste inte heller utesluta det andra. Kanske att det blir en kombo framöver?!

 

 

 

2 reaktioner till “Riskakor, jordnötssmör, stekta bananer och granola

  1. På tal om jordnötssmör och bananer så måste jag tipsa dig om att testa snickersglassen, frys in en skalad banan i minst 3 timmar, mixa den sedan med ca 1,5 msk jordnötssmör tills den är slät i konsistensen , toppa med lite jordnötter och kakaonibs. Mitt lördagsgodis i fortsättningen, och jag tycker inte ens om bananer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *