Asiatisk nudelsallad LCHF
januari 21, 2015 i Grönsaker, Recept
Just nu är jag helt frälst i sjögräsnudlar! Äter det minst tre dagar i veckan Idag blev det en kall variant med asiatisk touch. Ett säkert kort om man gillar chili, sesamolja och krispet från nudlarna. Jag hade denna sallad till rå lax, men det fungerar lika bra till räkor eller halstrad tonfisk.
Till 2 portioner behöver du:
1 liten gurka
1 tsk salt
75 g sockerärtor
200 g sjögräsnudlar
1+1 msk rostade sesamfrön
2 msk smält kokosolja
1 msk risvinäger
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk soja
Dela gurkan på mitten och skrapa bort kärnorna med en sked. Skär sedan gurkan i 1 cm tjocka skivor. Lägg i en skål och tillsätt 1 tsk salt och blanda runt. Låt stå ungefär en timme.
Koka upp vatten och lägg ner sockerärtorna. Låt koka 1/2 minut och skölj sedan av i kallt vatten. Skär i smala skivor.
Blanda ihop alla ingredienser till oljan, dvs 1 msk av de rostade sesamfröna, kokosolja, risvinäger, vitlök, sesamolja, sambal och soja.
Skölj nudlarna och klipp till mindre bitar.
Skölj gurkan och blanda sedan ihop alla ingredienserna i en stor bunke. Lägg upp på serveringsfat och toppa med 1 msk sesamfrön.
Nudlarna, var har du köpt dem? Är det samma som fitnessnudlar?
Nudlarna går att köpa i de flesta stora mataffärer. Vet inte om det är samma, men sök på shiratakinudlar så får du upp vad de innehåller