Ceviche
Har länge tänkt göra det här och äntligen blev det av. Ceviche görs på rå fisk. Det kan vara vit fisk, lax, pilgrimsmusslor eller räkor. Tänk bara på att frysa fisken eller skaldjuren tre dygn innan tillagning så eventuella parasiter dör. Jag gjorde rätten till en huvudrätt och la till en god sallad.
Till 2 pers behöver du:
200-250 g fisk
4 lime
1 apelsin
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander, men spara lite till salladen
salt
1 stor zucchini
0,5 mango
2 avokado
0,5 röd chili
lite hackad koriander
Börja med marinaden som fisken ska ligga i. Pressa saften ur limen och apelsin och häll i en skål. Bland med finhackad chili, koriander och vitlök. Skär fisken i kuber, ca 1 x 1 cm och lägg sedan ner denna i marinaden. Salta lite lätt. Låt marinera minst en timme i kyl.
Skala och hacka mangon samt avocado till små tärningar. Finhacka chilin och koriandern. Skala zucchinin och gör zoodles, alternativt hyvla tunt med en osthyvel till ”spagetti”. Blanda sedan allt och ta lite av marinaden från fisken och häll över salladen. Vill man göra salladen ännu matigare kan man blanda ner sjögräsnudlar eller shiratakinudlar.
Nya Kommentarer