Kemisk peeling-the light version

Har äntligen fått tummarna loss och provat den omtalade aspirinmasken. How and why? Man tar fyra tabletter, lägger i en skål, häller på några droppar vatten och låter detta ligga och dra en stund. Sedan mosar man tabletterna med rena fingrar, blandar runt så att det blir en tjock vit röra och därefter lägger du på röran i ansiktet. Undvik ögonen! Svider en del om det råkar hamna där. Låt verka 15-30 min.

Aspirin innehåller acetylsalicylsyra och när man blandar tabletterna med vatten förvandlas den till BHA-syra (beta hydroxy acid). BHA är främst en exfolierare och hjälper huden att stöta bort döda hudceller så de ”lossnar” och faller av, så att ny fräsch hud kan komma fram istället. BHA verkar även fettlösande och tar därmed effektivt bort talgproppar som täpper till porerna. Trots att det är en syra är den ganska snäll mot huden, eftersom den har antiinflammatoriska egenskaper.

BHA-syra fungerar alltså som en mild kemisk peeling, som skalar bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Den tränger ner i porerna, löser upp överskottsfett och smuts som samlats där, vilket gör att huden blir klarare och renare från pormaskar och finnar.

So, what´s the verdict? Jag gillar! Man blir verkligen shiny and smooth!….och lite torr. Rekommenderar att man återfuktar huden efter denna rengöring.
Ska man vistas i solen kan det vara bra att vara lite försiktig, med tanke på att man precis skalat av ett hudlager (usch fyyyy, hur äckligt lät nu inte det?!).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *