LCHF pajdeg
mars 19, 2012 i Baka, Paj, Recept
Jag gör oftast paj utan botten, men ibland behövs det en! Önskar att jag kunde ta åt mig äran för receptet, men det kan jag inte. Vet inte vem uppfinnaren är, men all cred åt denne.
Skalet räcker till en pajform som är ca 24 cm i diameter. Blev inte så hög dock.
3 dl mandelmjöl
0.5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g smör
1 ägg
Mixa sesamfrön med stavmixer och häll sedan ner mandelmjöl och husk. Blanda. Häll i resten av ingredienserna och mixa till en deg. Tryck ut i pajformen, nagga botten och ställ i kyl ca 30 min. Förgrädda skalet i 200 graders ugn i 8 min.
Ps. Jag har provat att byta ut sesamfröna mot linfrön och tyckte att det blev ännu bättre. Inte lika ”bitter” smak.
Jag använder mig alltid av detta receptet när jag ska göra paj! Det kommer från bloggen Allt om LCHF
Så kan det nog va! Ska genast kolla upp det och berömma dom för det bästa pajskalet ever! Thanks!
Varsågoda (och tack för att ni tackar)
jag e allergisk mot mandel och kokos.. vad kan man använda då??
Hm… Man får ju ta något som är ganska neutralt i smaken… Om du tål nötter kanske man kan prova malda valnötter.
skulle ha varit tydligare.. ja är nämligen allergisk mot alla nötter..
Aj då…Kan inte komma på något annat substitut. Har någon ett bra förslag här?
Men mandel är ingen nöt - det är en stenfrukt. Men man kan ju vara allergisk mot den med. Jordnötter är baljväxter - funkar det?
Det borde det väl göra, men kanske att smaken av jordnöt kommer dominera. Men man kan ju alltid prova
Tänkte på att göra en paj!Men inget av dessa varor har jag!
Varför ska det vara så konstigt att man blir less på skiten?
Inger
Det är inte svårare än vad man gör det till. Ovanstående ingredienser är väl mer eller mindre bas i ett LCHF skafferi, och bör således alltid finnas hemma. Visst kan saker och ting ta slut, men då är det ju bara till att gå och handla nytt, eller får man tänka om och laga något annat.