Sjukt god gryta!

Fredag kväll. Jag och Fantastic (mannen i mitt liv) hade planerat att gå ut och äta och sen kanske ta en sen bia. Men det regnade och det blåste, så vi tappade det helt. Det fick bli en hittepå gryta av sånt som fanns hemma. Och så blev den så god!!! Hm, jag måttade ju inte, så det här receptet blir lite halvdant. Please, ha överseende med detta. Såja, nu slutar vi svamla och här kommer receptet:

1 fläskfilé

10 champinjoner

8 steklökar (schalotten går nog också bra)

1 vitlöksklyfta

salt, peppar

1 pkt bacon, 125 g typs

3 dl vispgrädde

1-2 msk dijon

1-2 msk soja

2 tsk torkad oregano

2 tsk paprikakrydda

1 tsk gurkmeja

syltlök

Oki, börja med att steka baconet för sig. Det ska bli riktigt knaprigt. Ta upp baconet och lägg åt sidan när det är klart. Häll inte ut baconfettet. Dela svampen ganska grovt, skala och dela löken på längden. Stek svamp och lök i baconfettet. Pressa över en vitklöksklyfta och rör runt. Salta. Det är ganska mycket vätska i svamp, så ha på hög värme och tillsätt saltet i början så dras vätskan ut. Stek på blandningen tills den fått fin färg.

Putsa filén och skär i ca 2 cm kuber. Stek i smör i stekgryta. Salta och peppra. När det fått fin färg, häll över svamplandningen i stekgrytan. Häll på grädden, dijon, soja och kryddor. Blanda runt och låt koka upp. Kör på medelvärme ca 10 min. Lägg sedan i syltlök, så många man nu vill ha. Jag tog kanske…15?. Hacka baconet och strö över grytan precis innan servering.

Till detta hade vi blomkålsris, smakskatt med parmesan och trocomare.

Detta var kärlek!

Eller var vi bara jäkligt hungriga 🙂

2 reaktioner till “Sjukt god gryta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *