Morgon powerwalk meningslöst med LCHF?

Snillen spekulerar…. Det är väl vida känt att man bränner mer innan frukost? Att man ska köra lågintensiv träning på morgonen för att bränna mer fett. Det här borde vara helt meningslöst om man äter enligt LCHF.

Varför? Vid ”normal” kost använder kroppen sig av kolhydrater som främsta bränslekälla. Så länge den har kolhydrater att bränna, använder den sig inte av fett. När ”normalkostsmänniskan” vaknar på morgonen, är glykogenlagren tömda, eller i alla fall minskade, så att kroppen kan bränna fett istället. Därav lönt med morgon PW. Vid lågt kolhydratintag använder kroppen sig av fett som bränsle. Konstant. Morgon PW meningslös ur fettförbrännings synpunkt…

Visst bör det vara så?

En reaktion till “Morgon powerwalk meningslöst med LCHF?

  1. Jag tror du har en poäng. Jag har inte tänkt på det tidigare utan jag har fortsatt med morgonpromenad även nu när jag äter LCHF, fast det är nog mest för att det är en bra start på dagen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *