Synliga magrutor en insulinfråga?

Hur blir dom synliga? Man måste ner i fettprocent, check - så långt är jag med. Men sen då? Hur ska man göra för att bli av med underhudsfettet? De vanligaste tipsen man får är:

 1. Dra ner på kalori intaget, man ska ligga på ett underskott kalorier in/ut
 2. Konditionsträna mer (så man bränner mer fett)
 3. Träna magen med tunga vikter

Jag tvivlar på tesen kalorier in/ut. Tror nog mer på vad du stoppar i dig spelar större roll. Why? Ska försöka förklara kort och snabbt. Innan det här ”experimentet” åt jag mer kolhydrater i form av bär, keso, någon enstaka frukt, men desto mer godis och choklad. Åt bra i övrigt. Tränade som nu, dvs ca 4 pass i veckan, lite mer cardio än nu. Gick jag ner i vikt? Centimetrar? Näääääää…

Nu äter jag väldigt begränsat med kolhydrater. Obegränsat med fett och lagom med protein. Gör mina fyra pass i veckan, mer styrketräning än cardio. Går jag ner i vikt? Centimetrar? Jaaaaaa…

Hur kommer detta sig? Åt jag så mycket mer kalorier tidigare? Skulle inte tro det. Känns som att boven i dramat heter insulin. Förenklat är det såhär, när man äter kolhydrater, stiger blodsockret i kroppen. För att råda bot på det höga blodsockret frisätts insulin. Det är nu det blir spännande….För så länge det finns insulin i omlopp i kroppen, kommer den inte att använda ditt överskottsfett som bränsle. Amen vilken tur att jag inte har en massa insulin som leker hela havet stormar i min kropp då! This is why, jag tvivlar på att det endast är kalorier in/ut som räknas.

Det här med att man ska konditionsträna mer borde jag rent teoretiskt kunna strunta i eftersom min kropp använder sig av fett som bränsle 24/7. null, så ser ni vad jag menar. Känns mer realistiskt att fokusera på styrketräningen.

Träna magen med tunga vikter…Den har jag ingen direkt åsikt om. Behöver man träna magen så mycket egentligen? Den hänger ju med i nästan alla övningar man gör. Vad säger ni?

Tänk att jag ”deffar” mig neråt i fettprocent genom att äta….FETT! Det brukar låta tvärtom. Ät kolhydrater med lågt GI, men ät för tusan inget fett, och om du måste så ska det va light och absolut inget mättat fett för då dör du på kuppen. Suck…

Jag önskar att alla stackars tjejer (för det är mest tjejer) som håller på med sina pulverdieter och lågkalori soppor skulle våga prova på att äta LCHF istället. Jag kan garantera att man slipper gå hungrig, man får äta god mat och man slipper bli ruinerad på kuppen. Tummis, jag lovar!

Fan, jag vill rädda världen! (och få synliga magrutor på köpet 🙂 )

6 reaktioner till “Synliga magrutor en insulinfråga?

 1. Håller med dig. Kalori in/ut är en förenklad version av vad som verkligen händer. Kroppen är mer komplex än sådan, så ja - insulinet är boven!

 2. Hej

  Tänkte bara tipsa dig om att lägga till din blogg på Blogghimlen.se.
  En ny bloggkatalog som öppnar inom kort.

  Du kan redan nu lägga till din blogg… snabbt ochh enkelt

 3. Suck ja, pulverdieter och jojobantning och allt vad det är… Har aldrig behövt och är själaglad för det. LCHF:are sedan 3 år tillbaka och tränar i omgångar utan en massa kolhydratstillägg. Är ingen strikt LCHF:are, räknar inte kolhydrater utan går på magkänsla för mitt måendes skull. Ska nu ta en månad med Fitnessfighten för att försöka få magrutor och är spänd på hur jag kan anpassa deras kostråd. Får väl se när jag får tillgång till dem:-) Ha en skön jul!

 4. mmm.. Jag fick diabetes för 2 år sen drygt. Fick börja pumpa i mig basinsulin på morgonen och pang.. 10 kg upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *