Gårdagens förstasida i Aftonbladet

Läs artikeln här. Har fått ett par kommentarer idag, med tanke på Aftonbladets förstasida ”Så sjuk blir du av LCHF dieten”. Suck. Läkaren bakom artikeln verkar ha lite att vinna på rent ekonomsikt, ifall folk fortsätter äta ”som vanligt”. Hittade ett intressant inlägg igår, se nedan för en nerbantad version:

”Patrik
Igår 16:08

Enligt den här artikeln i Läkartidningen som är upprinnelsen till Aftonbladets löp står inget i jävsdeklarationen
http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=17565

Paret Charlotte och Per-Åke Erlanson-Albertsson forskar båda kring thylakoider och dess påverkan på vår metabolism och står bakom företaget Thylabisco som ska lansera preparat under 2012 för behandling av övervikt.
http://www.erlanson-albertsson.se/publikationer.html
http://www.cmps.lu.se/biostruct/people/per_aake_albertsson/publications/
http://thylabisco.com/technology.html
Och om man kan går ner i vikt genom en enkel kostomläggning så hotar det naturligtvis den här affärsiden. Jäv kanske?

Det tråkiga för sådana som Charlotte och Per-Åke som vill trygga sin ekonomi genom att missbruka vetenskapen på detta sätt är att det i dagens internetsamhälle är möjligt för vem som helst att söka lite och komma fram till hur det egentligen ligger till.

Så vi kan lugnt fortsätta med vårt fettfrossande. Fast ska kanske överväga att lägga några spenatblad vid sidan om köttbiten.”

Hittade en annan artikel om samma läkare, Charlotte Erlanson. Hon har kommit på ett ”spenatpiller” som kan hjälpa mot övervikt. Jo men det känns ju seriöst…NOT!!! Läs mer här.

LCHF eller inte. Man får tro på vad man vill. Men, med tanke på att människor blivit sjukare och fetare sedan vi införde nyckelhålsmärkning och light och började ösa tallriken full med spannmål i alla dess former, känns i alla fall inte det som rätt alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *