Fett missförstånd

Många tror att när man äter LCHF så dricker man minst en liter grädde om dagen och äter gärna smör direkt från paketet med en sked. Däremellan steker man på ett gäng bacon. Till detta serveras ägg och kanske nån liten grönsak. Men inte för mycket grönsaker, för då äter man för mycket kolhydrater….

Det fina med LCHF är att man bestämmer själv hur mycket man vill äta av fett, kolhydrater och proteiner. Det finns inga direkta regler, däremot finns det vissa riktlinjer som man kan rätta sig efter. Vissa äter bara runt 5 g kolhydrater per dag, medan någon annan kanske äter 60 g. Det vi alla har gemensamt är att vi inte är rädda för fett och ser till att få i oss mycket av den varan. Det finns säkert någon där ute som äter enligt beskrivningen ovan, men majoriteten vågar jag nog säga gör det inte.

Hur mycket fett äter man då? Svårt att säga. Har tidigare vägt och skrivit upp vad jag ätit för att kolla upp hur mycket jag åt av just fett, protein och kolhydrater, men inte längre. Det tar upp alldeles för mycket tid. Är man osäker på sitt intag kan det vara intressant, men man lär sig ganska snabbt hur mycket och vad produkterna du äter innehåller. Men tillbaka till frågan, hur mycket fett äter man om dan då?

Till frukost äter jag oftast 2 kokta ägg som jag mosar. I detta blandar jag ner en klick smör, för jag älskar det. Till detta blir det oftast en halv avocado, och antingen rökt lax eller makrill. Två koppar kaffe som jag häller lite grädde i. Står mig lätt i 4-5 timmar på detta.

Till lunch åt jag idag köttfärssås gjord på fläskfärs, stekt i smör - med zucchini spagetti. Toppat med ett tjockt lager riven ost. Älskar ost med 😀

En kopp kaffe med grädde innan träningen.

Efter träningen blev det kycklingfilé, lite köttfärssås som var över, sallad, gurka, tomat, paprika. Toppat med riven ost och vitlökssås gjord på fet creme fraiche (kärlek). Just det, en bit brie också!

Det kommer bli två koppar med grönt te och kokosfett ( 2 msk handlar det nog om) innan läggdags. Kan hända att det även slinker ner en näve nötter….

Som ni ser, jag öser inte grädde över allt jag äter 😀 Inga ”sjuka” mängder, eller hur? Däremot ser jag till att äta så mycket fett att jag blir mätt.

Nu är det dags för film och te. Soffan och mannen kallar. Ses imon hoppas jag!

4 reaktioner till “Fett missförstånd

 1. Hej

  Följer med spänning din jakt på magrutor här på din blogg.
  Har sjäv erfarenhet av att försöka skaffa mig magrutor efter att ha slagit vad med en vän. Mina erfarenheter är att man vid lågintensiv träning förbränner mer fett = större chanser till magrutor. Det har fungerat för mig. Har du testat att skära ner lite på fettet och äta mer proteiner istället?

  31 dagar kvar, Lycka till!

  1. Hallå!
   Kul att du följer mig i jakten på rutorna 🙂 ! Väntar också med spänning på att dom ska dyka upp. Jag har testat lågintensiv träning tidigare, dock utan resultat. Jag tänker som såhär, om man äter kolhydrater och tränar lågintensivt använder kroppen sig av fett som främsta förbränningskälla. Men nu äter jag ju nästan inga kolhydrater och då bör ju kroppen använda sig av fett som främsta förbränningskälla oavsett om jag tränar låg eller högintensivt (?). Det känns bara som att ”det tar” mer, när jag kör ett intervallpass. Men ja, helt klart är att man måste bli av med mer fett för att de små liven ska komma fram 🙂 Har faktiskt funderat på att öka proteinintaget nu sista månaden, men behålla fettintaget på samma nivå. Känns absolut som ett alternativ. Hur lyckades du själv med magrutorna? Blev det några??

   Ha det bäst!

 2. Jodå, efter en graviditet, blod, svett och tårar 🙂 så har jag iaf 4 rutor som är synliga, de sista två hoppas jag få till oxå. Men rutor är definintivt inget man får gratis.
  Jag har kört med lågintensiv träning dvs löpning (för fettförbränningens skull), kompletterat med spinning(intervallträning) och core för att träna upp bålstabiliteten. Jag är mycket övertygad om att det är ett framgångskoncept. Bör även tilläggas att jag äter LCHF.

  Som sagt stort lycka till!

  Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *