Carpaccio på oxfilé (med parmesankex)

Vad finns där att säga? Älskar denna rätt. Skulle kunna äta den sju dar i veckan…null

Till 4 port behöver man

125 g oxfilé per port

en god olivolja

ruccola

hyvlad parmesanost

pinjenötter

flingsalt och nymald svartpeppar

Enklast är om man har en bit halvtinad oxfile´. Börja med att skära den i så tunna skivor som du bara kan. Klipp sedan till en bit bakplåtspapper. Lägg köttet på den, vik pappret så det täcker köttet på båda sidor. Banka ut det så tunt du kan med köttyxa. Om man har en massa mindre köttstrimlor, lägg ihop ett gäng på bakplåtspappret och banka till dom. Det är då man får dom där stora fina skivorna. Det är inte så meckigt som det verkar. Beroende på hur många portioner man ska göra kan väl bankandet va lite små störigt, men det är det värt! Sen är det bara till att lägga på lite ruccola, ringla över olivoljan, strö på parmesan och pinjenötter. Släng på lite flingsalt och ta ett par tag med pepparkvarnen och du är hemma!

1. Tunna skivor oxfilé 2. Banka till köttet 3. Det färdiga resultatet

Parmesanostkex är gott till! Dom kan man även ha till en soppa, eller som kex på en ostbricka. Riv parmesan fint. Gör små högar på ett bakplåtspapper. Strö över lite oregano. Grädda 5 min ganska högt upp i ugnen i 225 grader. Tänk på att de flyter ut, så lägg inte osthögarna allt för tight. null

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *