LCHF frukostbullar


Hittade det här receptet på den här sidan, och måste bara dela med mig. Dom var sååå goda.

Till 8 bullar behöver du:
1 dl mandelmjöl
0.5 dl pofiber
0.5 dl kokosmjöl
0.5 dl bakepro
1.5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 ägg
2 dl crème fraîche
2 msk smält kokosfett
0.5 dl vatten

Blanda alla de torra ingredienserna väl. Vispa äggen för sig i 3 min. Häll ner mjölblandningen i äggen, blanda. Häll därefter i crème fraîche och kokosfettet. Blanda väl och låt svälla 10 min. Häll smeten i 8 stora muffinsformar. Strö över lite frön, eller varför inte riven ost. Grädda i 20 min i 175 graders ugn. Sjukt goda med bara lite smör och ost som pålägg!
Kan tänka mig att dessa även passar som släta ”vetebullar” om man har i lite kardemumma i smeten. Då ska man nog skippa frötoppingen 😉 Det ska provas en dag när suget faller på!

4 reaktioner till “LCHF frukostbullar

  1. När man inte käkat bröd på en vecka ser dom där snuuuskigt goda ut!! Har precis börjat på lchf/lchq med min sambo och gick via hittarecept och sökte på lchf bröd och trillade in. Vilken mysig blogg du har, kommer nog tillbaka 😉 Lycka till med sista månaden!

    1. Tackar tackar! Vill du ha ännu mera brödrecept så kolla in mariannslchf.se. Det är oftast där jag hittar de bästa recepten. Kul att ni börjat med LCHF! Sjukt god mat som gör underverk för kropp och själ. Jag är frälst 🙂 Ja vi får se vad sista månaden har att ge…Rutor eller inte det är den stora frågan. Hoppas du kikar in igen!

  2. Hittade ditt recept i förmiddags och har nu stoppat in min första plåt frukostbullar i ugnen! Spännande! Fast jag hittade inget bakepro så jag skippade det och hade i en halv msk till av fiberhusket….=)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *