PT snack

Igår hade jag ett konsultationsmöte med en personlig tränare på mitt gym (SATS om det är någon som undrar). Jag var främst där för att mäta kropps fettet, men Paul som han heter, föreslog att vi utöver mätningen, skulle ha ett litet möte där vi kunde diskutera min träning, mina mål, min kost och hälsa. Vi gick igenom hur jag åt och han var helt med på noterna!!! Som jag skrev igår, han är för en paleolitisk kost 🙂 Redan där var jag såld. (Att äta paleokost är väldigt snarlikt så som jag äter idag. Den största skillnaden tror jag är den att mjölkpdrodukter inte används i paleo.) Han tyckte att jag åt nästan helt rätt…Jag äter tre gånger om dagen. Frukost, lunch och middag. PT: n tyckte bestämt att jag skulle peta in två mål till. Det första målet skulle jag äta 15-20 minuter efter jag vaknat. Han föreslog en proteinshake (han tror absolut på ett ökat intag av protein) med bär och kokosfett. Det andra målet ville han ha in mellan lunchen och middagen. Där skulle det funka med mandlar och blandade nötter. Varför då undrade jag? Varför äta om jag inte är hungrig? För att optimera din metabolism och få ännu bättre resultat på din träning var svaret. Hm…Det låter ju inte fel, att få bättre resultat menar jag…Men jag är ju emot det där, att äta för ätandets skull och inte lyssna till vad kroppen vill - äta när man är hungrig. Och att förbränningen ökar eller blir bättre för att man äter fler mål mat känns…old school . Anyways, jag kommer att prova detta. Måste ju se om han har rätt. Summan av kosten blir alltså, äta fler mål och öka proteinintaget. Check!

När det kommer till träningen och ”förlusten” av centimeters på min kropp var han inte förvånad. Kosten i kombination med styrketräningen gör att man minskar i omfång. Vi pratar ju samma språk - styrka framför kondition när det gäller fettreducering!!! Här blev jag såld för andra gången 🙂

Magrutorna då…Fick ju dela med mig av mitt magrute experiment till honom. Det var då han sa att en tjej ligger på ca 14-18% kropps fett vid synliga rutor. Där var som bekant inte jag 🙂 Han gav mig dock samma tips som en tjej här på bloggen gjort, för att magmusklerna ska ”pop out” så är det tyngre vikter som gäller. Precis som för resten av kroppen. Fick en övning av honom som känns ända in i minsta lilla magmuskelfibern.

Jag har tränat med PT tidigare. Dock aldrig med någon som har samma kost och träningsvärderingar som jag själv. Det här känns som en win win situation! Efter Mexico lutar det åt träning med Paul. Han om någon bör veta hur jag ska fortsätta träna för att nå magrute målet (om dom nu inte poppar upp under de tretton dagar som är kvar vill säga 😉 ). Vi pratade lite om kettlebells och det är ju sjukt bra träning! Styrka och kondition på en och samma gång. Kan bara ett fåtal övningar nu, men vill lära mig fler! Men, det blir som sagt efter Mexico.

Nu är det dags att ställa sig vid spisen och laga till en god lördagsmiddag. Blir det så gott som jag tror kommer receptet garanterat finnas här i morgon.

Ha en skön lördagskväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *