LCHF risotto med fetaost
januari 27, 2012 i Grönsaker, Recept
Det ser inte sexigt ut alls, jag vet, men gott var det! Och snabbt gick det.
150 g champinjoner
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
300 g blomkål
1 dl vatten
1/2 dl crème fraiche
150 g feta ost
salt och peppar
Börja med att skära svampen i små bitar och hacka löken fint. Lägg detta i stekpanna. Pressa ner vitlöken och salta. Stek detta tillsammans i smör på ganska hög värme tills det fått färg. Riv blomkålen på grövsta sidan av rivjärnet. Häll ner kålen i svampfräset. Tillsätt ev mer smör. Sänk värmen på plattan något. Bryn lite lätt. Tillsätt 1 dl vatten så att blomkålen mjuknar lite. Det tar bara 3-4 min, på den tiden ska vattnet koka bort. Tillsätt därefter crème fraiche och smula ner hälften av fetaosten. Rör runt så att allt blandas. Häll upp i serveringsskål eller direkt på tallriken och smula över resten av fetaosten.
Det hade varit trevligt att garnera med något grönt, kanske lite hackad ruccolla. Tyvärr hade jag inget ”piff” hemma överhuvud taget, så det fick bli såhär fult.
Funkar som tillbehör till både ox och fläskkött. Idag hade jag det till kyckling och det gick också bra.
Bon appetit mes amis!
Som du säger, ser kanske inte sexigt ut men det lät jättegott. Jag saknar nämligen en god risotto då och då - detta kan ju vara ett bra substitut. Ska prova
Hej Annika! Kul att du hittat hit Tycker absolut att du ska prova risotton! Ett supergott substitut till det kokta blomkålsriset. Lycka till med boken, ska kolla i den när den kommit ut!
Mums, låter gott det här! Det måste jag testa =) Hur många portioner är receptet beräknat till?
Hej! Det var supergott. Lovar :). Det räcker iaf till 3 port, om man har det som tillbehör till kött, kyckling eller fisk. Hoppas du gillar det!
Skickat från min iPhone