Att hålla sig skadefri…

 

…är något jag lyckats väldigt bra med. Om man bortser från ett brutet revben har jag lyckats hålla mig skadefri under alla år jag tränat, fram tills nu då vill säga.

Jag vet inte när det hände, vet inte hur det gått till, men ont har jag.
Det är den ena skinkan som gör ont och fästet till hamstringen. Känns inte så mycket när jag inte använder den, men så fort jag gör någon övning där man använder rumpa/baksida lår så gör det ont. Gör även ont när jag sitter på muskeln och belastar just den sidan. Har försökt känna in vilka övningar jag kan och inte kan göra och kan konstatera att allt som har med hip-hinges går bort. Dvs marklyft, raka marklyft, good mornings, hip thrusts, kettlbebell swings och utfall. Kvar finns bara knäböj. Jag hatar knäböj!

Hur vet man om det är en inflammation eller om det är en övertränad muskel? Är det kanske samma sak? Spelar det någon roll? Ska man träna eller ska man inte träna?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *