En dunk ägg tack

Flytande ägg. Gulor som är separerade från vitor. För ja, det är ju sjuuuukt jobbigt att göra det jobbet själv. Såhär säger Kronägg om de flytande gulorna .

”En produkt som är exemplarisk vid framställning av egen majonnäs.
Kan också användas till bakverk och desserter när du inte har tid att knäcka många ägg.”

Är det ett skämt? Hur lång tid tar det att knäcka ett ägg? Det måste ta lika lång tid för att mäta upp sörjan i ett mått, som det gör att knäcka ägget själv.

Är det bara vita/gula i dunken då??? Naaaaaaj, såklart inte. För att det ska hålla har man tillsatt natriumbensoat (E211) citronsyra (E330) och två olika förtjockningsmedel E471(som är vanligt i margarin ) och E475.

Jag tror att detta är ägg som man av en eller annan anledning inte kunnat sälja. De kanske varit trasiga eller fula i skalet och så kom man på den här briljanta idén…It´s all ´bout the money…Vet inte ens om det stod från vilken sorts hönor äggen kom. Kanske en blandning av alla sorter? Burhöns, frigående och eko-höns? Äggsoppa på dunk.

Tack men nä tack. Jag håller mig till de hela äggen. Tror att jag kan undvara dom sekunderna det tar att knäcka ett ägg eller två. Om det är någon som undrar så går det jättebra att frysa både vitor och gulor, om man nu inte kommer använda båda vid matlagningstillfället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *