Torskrygg med pestosås och sidfläsk

20120304-193457.jpg

Det rökta sidfläsket (går bra med bacon också) tillför en helt ny dimension till torsken! Det här var ett ”man tar vad man har” recept som föll ut mer än väl!
Receptet är beräknat till 4 port.

600 g torskrygg
400 g fryst spenat, hela blad
salt och peppar
2 dl crème fraîche
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
2-3 msk pesto
80 g rökt sidfläsk eller bacon
50 g finriven parmesan ost

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form ( ca 23×15 cm) med smör och lägg ner torsk filéerna. Krama ur spenaten väl! Ska inte vara någon vätska kvar. Lägg spenaten ovanpå torsken, som ett täcke. Salta och peppra. Vispa ihop grädde och crème fraîche, pressa ner vitlöken och peston. Häll sedan detta över spenatbädden. Hacka sidfläsket fint (alternativt baconet) och stek i stekpanna tills det blir riktigt knaprigt. Fördela sedan detta jämnt i gratängformen. Ta sedan den finrivna parmesanosten och strö över. Grädda mitt i ugnen 20 min. Efter det ökade jag till 250 grader grill i ytterligare 3 min, så ytan blev sådär krispig och fin 😀 . Till detta hade jag tomater och en sallad på finriven blomkål som jag blandade med lite majonäs, fransk senap, och citronsaft.
It was good!

3 reaktioner till “Torskrygg med pestosås och sidfläsk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *