Ingen slipper undan!

Jag har många gånger hört och läst om personer som säger att när man dietar med LCHF ”behöver man inte träna”. Man rasar i vikt ändå, helt utan att behöva röra på sig! Som om det skulle vara något man strävar efter…

Okej, för att gå ner i vikt behöver man mycket riktigt inte träna, men backa bandet lite… Bara för att man valt att gå ner i vikt med LCHF metoden innebär inte detta att man är befriad från träning. Din kropp och framför allt ditt hjärta behöver fortfarande stimuleras. Alla behöver röra på sig. I alla fall dom som är intresserade av att leva ett så långt och friskt liv som möjligt. Och det är väl därför många väljer att gå ner i vikt???

Hjärtat är en muskel och precis som andra muskler blir det starkare av fysisk aktivitet. För att träna hjärtat är det konditionsträning som gäller och det räcker med 30 minuter om dagen. Det gäller att få upp flåset lite lätt - du ska dock kunna föra ett samtal samtidigt som du rör på dig. Är man otränad räcker det med en PW i rask takt - för den mer träningsvana blir det kanske en joggingtur.

Genom att träna får du dessa effekter på hjärta och blod:

  • Starkare hjärta med större kammare och tjockare muskelvägg.
  • Blodet blir mer syrerikt och det pumpas runt snabbare
  • Hjärtat behöver inte slå lika många gånger vilket sparar hjärtat
  • Större blodvolym
  • Bättre blodfetter
  • Fler röda blodkroppar
  • Sänkt vilopuls

Viktminskning och träning går hand i hand. Visst är det kul när man ser att kilona rasar och ens yttre förändras. Men vad spelar det för roll om ens inre är är i uselt skick?

4 reaktioner till “Ingen slipper undan!

  1. Tack som satan! Hade själv glömt det, haha! Ska läsa boken och känner att jag kommer bli rädd för att äta och därmed inleda mitt nya liv typs. Jag har också en (till…) blogg nu där jag bara lägger upp bilder/recept på mat som jag lagar för att visa alla slappa människor (läs: mina kollegor) att det lönar sig att äta hemma, samt att det inte alls behöver ta lång tid, man måste använda processad mat etc etc… Ska bli spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *