PT träning vecka 1

Eller ja, träning och träning…Idag var det mer ett ”intro” möte…Blev måttad och fick göra lite olika tester. Dels för att se hur jag ligger till rent fysiskt, men också för att kolla in hur min teknik ser ut, vid olika övningar. Vi körde

  • 1000 m rodd (4.25 min)
  • armhävningar (kommer inte ihåg hur många det blev 🙁 på en min)
  • benpress (28 djupa press på 1 min)
  • chins (hm…blev det 17??? ja med hjälp då alltså - 25 kilo på en min)
  • plankan (3 min och 10 sek)

Alltså, det är skillnad på att göra en viss övning - och att göra en viss övning med rätt teknik. Trodde att jag hade koll - och ja, det hade jag till en viss del, men dock inte på allt. Klokt beslut av mig att börja PT träna, så jag kan få till tekniken och därmed också få ut så mycket som möjligt av varje övning.

Sen diskuterade vi hur träningsupplägget framöver skulle komma att se ut. 2-split, 3-split eller full body….Och YES - han tyckte absolut helkropp! Why? Mina mål är ju att ha en stark, vältränad och funktionellt fungerande kropp, därav full body program 3 ggr/vecka och kondition 1 gång/vecka. Typs samma upplägg som jag kört tidigare. Skönt att få bekräftat att det är ett bra upplägg!

Just nu är jag så pepp att jag skulle kunna dra iväg till gymmet igen och bara köra! Får hålla mig till fredag. Då jäklar ska det lyftas vikter!

Nästa PT träning blir om en vecka. Till dess ska jag fylla i en matdagbok som sträcker sig över fyra dagar. Ska bli små intressant att se vad han vill ändra på vad gäller kosten. Han vet redan om hur jag äter (och han gillar det) så det blir i alla fall ingen överraskning.

Om tolv veckor hoppas jag på att vara i bästa formen ever! Rätt träning och LCHF kost ska ta mig dit. Det går ju bara inte att misslyckas med dom förutsättningarna. Right?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *