Saganaki - fast på svenska

I love cheese! I alla smaker och former. Kom på det här receptet när jag satt och tänkte på friterad camembert med hjortron…

Jag körde mandel i mixer, så den blev lite grövre än mjöl konsistens. Sedan skar jag västerbottenost i stavar. Panerade stavarna i ägg och mandel (mandel, ägg, mandel). Se till så att paneringen verkligen är all over osten, annars rinner osten ut när du steker den. Smält rikligt med smör i en stekpanna och stek sedan stängerna på ganska hög värme. Vänd - så det blir stekyta på båda sidor. Jag la upp osten på en bädd av mangold, machee’, och lite ruccola. Strödde över granat äpple och ringlade över lite olivolja. Saltade med lite fling salt.
Fantastisk vegetarisk förrätt. Vill man ha ett köttigare alternativ rekommenderar jag någon lufttorkad skinka. Servera med det samma, så att paneringen fortfarande är frasig och osten varm. Sjuuukt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *