LCHF knäckebröd

Big thanks till Birgitta Höglund som hittat på det här knäckebrödet/kexen. Till en ugnsplåt behöver du:

1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1/2 dl kokosfett utan smak
2.5 dl  vatten
0.5-1 tsk havssalt
(kummin)
flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla de torra ingredienserna. Smält kokosfettet och tillsätt vattnet och låt koka upp. Häll vätskan över fröna. Rör om och låt svälla en stund. Smaka av med salt och tillsätt ev kummin, om du gillar det. Häll ut på ett bakplåtspapper och bred ut med en degskrapa. Jag har ingen sådan, så jag la ett bakplåtspapper över degen och kavlade ut den mellan dessa två papper. Gjorde den tunn, typs 3 mm. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 45 min. Skär därefter knäcket i fyrkanter och sätt in i ugnen att torka ca 30 min.

Jag har testat göra brödet två gånger och jag kunde inte få till fina bitar när jag gjorde som beskrivningen ovan. Innan brödet gräddas tog jag och skar ut bitar med en pizzaslicer. När det var färdiggräddat efter 45 min bröt jag det efter slicer mönstret - satte in igen för att torka. Då blev det fina kex kan ni tro!

Jag använder mer än gärna de här knäckebröden/kexen till en ostbricka…..Magiskt!

4 reaktioner till “LCHF knäckebröd

  1. Något gick allvarligt FEL här för mej…. De smular sig och håller ej ihop.. Btw, fick förfrågan här om de skulle bygga fågelholk till mej?… eftersom jag bakar fågelfrö i ugnen .. haha
    Men skam den som ger sig, jag fortsätter att prova mej fram.. 😉

    1. Neeej, vad tråkigt! Kan inte tipsa dig om vad som gått fel, har bakat dom massvis med gånger, men detta har aldrig hänt. Don’t give up, för det färdiga resultatet är to die for!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *