Naturgodis

Naturgodis

Alla som tror att naturgodis är nyttigt räcker upp en hand nu….

Okej, alla som tror att naturgodis är ett bättre alternativ än vanligt godis räcker upp en hand nu….

Ni kan ta ner dom nu. Hate to disappoint you, men naturgodis är varken nyttigt eller ett bättre alternativ än godis. Ni som höll upp händerna kan alltså känna er blåsta. I don´t blame you. Det är lätt att bli lurad - när ord som ”naturlig” finns på en produkt. Det sorgliga är, att det finns nästan inget naturligt i naturgodis. Möjligtvis den lilla nöten som finns allra längst in den choklad- eller yoghurt-dragerade godisbiten. Och den rivna kokosen, den är också naturlig och äkta. Och sockret såklart. Yoghurt kokostopp

Just dessa kokostoppar innehåller 20 ingredienser. Några naturliga och några högst onaturliga. Socker, kokos och vasslepulver blandas med konserveringsmedel, färgämne, stabiliseringsmedel, syntetiska aromer och naturliga arom. Mest skrämmande är dock innehållet av härdad vegetabilisk olja som kommer redan på fjärde plats i innehållsförteckningen. Disgusting! Yoghurt- kokostoppen innehåller heller ingen yoghurt 😮 , bara några droppar yoghurtarom. Borde kanske döpa om den till något annat mer passande….Jag vet! Transfettstoppar med kokos! Undrar om de skulle sälja lika bra då?

Tyvärr ser det överlag ut såhär med resten av naturgodiset också. Till och med nötterna innehåller suspekta ingredienser (om man nu inte väljer osaltade). Läs på chilinötterna eller, spicy cashew blandningen nästa gång så får du se. Synd är det i alla fall. Och trist. Varför kan man inte göra en kryddblandning som består av just det - kryddor och ingen skit?

4 reaktioner till “Naturgodis

  1. Hahaha precis vad jag brukar tänka på!! Det enda som är okej i deras sortiment är väl de naturella paranötterna och valnötterna!

  2. Vet att de inte är nyttigare än vanligt godis, men så mycket godare! Speciellt de där transfettstopparna, love them! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *