Stekt blomkålsris är nåt av det bästa som finns för att det går att variera i det oändliga. Smaksätt med de kryddor du gillar! Ett stort blomkålshuvud räcker låååångt. Har aldrig räknat, men till minst sex portioner skulle jag i alla fall uppskatta det. Beror såklart på hur stort huvudet är och hur hungrig man är. Det är enkelt att göra och går snabbt - ett exemplariskt LCHF tillbehör.
Riv blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet. Finhacka en lök. Stek detta i smör eller kokosfett tills det mjuknar. 6 minuter kanske (?). Det funkar hur bra som helst om man kryddar med bara salt och peppar, men det är ju alltid kul med variation. Prova något av alternativen här under:
- pressa i vitlök
- riven parmesan och lite rivet citronskal
- pesto
- ajvar och en skvätt grädde eller crème fraiche
- curry
- vitlök och bladspenat
Guuud vilken bra idé! Ska jag också prova. Jag brukar alltid göra mos eller bara koka det. Tack för tipset!
Det här blir mycket godare! Promise!