Carb blocker

Vet inte vad jag ska säga…En av mina LCHF frälsta vänner hade läst om den här produkten ”Carb Blocker” och var eld och lågor. Som hon själv beskrev den ”- Det är ju skitbra! Man kan äta kolhydrater utan att det påverkar kroppen!”

Som vanligt när jag hör om såna här mirakeltabletter infinner sig en viss skepsism. Först tänker jag att det bara är bluff och hittepå, sedan blir jag nyfiken och måste ta reda på fakta. Vad är det gjort av? Vad gör det med kroppen? Vem behöver, eller rättare sagt vem vill äta carb blockers? Mitt svar får bli folk som inte klarar av att leva utan raffinerade kolhydrater. Då är det ju en jättebra lösning att man bara kan poppa ett piller - så kan man ju fortsätta med sin osunda livsstil 😉 . Kompis ser carb blockern som ett komplement. Man äter bra på det stora hela, men om man vill ”unna” sig lite kolhydrater på helgen är det suveränt att man kan ta en tablett som sedan minskar upptaget av kolhydrater….Man får tycka vad man vill. Själv tycker jag att det är en helt onödig produkt, som någon tjänar pengar på. Ät kolhydrater om du nu vill ”unna” dig det. Kör en PF dagen efter och ge dig ut på en lång PW/jogg. Du får samma resultat, dvs tömmer dina glykogendepåer (fast du slipper bli kass i magen, som man kan bli av tabletterna.)

Vad är det gjort av: Phaseolus vulgaris, (extrakt av brytböna) isomalt (sockeralkohol), vegetabiliskt magnesiumstearat (magnesiumsalt som innehåller stearinsyra). Hämmar verkligen brytbönsextrakt och sockeralkoholer kolhydratsupptaget…?

Hur verkar det: Carb blocker innehåller ett extrakt av brytböna, som är känt för att minska kroppens upptag av kolhydrater ur maten. Det gör det genom att försvåra för enzymet alfa-amylas att göra om stärkelse till socker i mage och tarmar. Genom att alfa-amylas hämmas blir det långa stärkelsekedjor kvar som kroppen inte kan ta upp, vilket gör att upp till 2/3 av kolhydraterna man äter går rakt igenom kroppen och ut genom avföringen istället för att tas upp som energi.

Hittade info om produkten på sidan topformula.se. Blir typs arg när jag läser vad dom skriver om blockern…

”Carb blocker – En ny och mer hälsosam livsstil
Nu kan du äta stärkelserik mat som potatis, ris, bröd och pasta utan att behöva oroa dig för kolhydraterna! – Carb blocker är lösningen.”

Amen bara sluta liksom! Är det ett skämt? Budskapet är att man kan fortsätta med sin sunkiga kolhydratsstinna livsstil, äta det här pillret, så löser sig allt. Sorry, but they don´t care about your health - dom vill bara att du ska poppa deras (verkningslösa?) piller. Följande mening kan man också läsa på sidan…

”Tips: Carb blocker passar bra att kombinera med Top Formula Fat Blocker.”

Ha ha ha ha ha! Är det ett skämt? Fan det är ju skitbra! Undrar när deras Protein Blocker ska komma?

Sorry X, men det blir en JÄTTEDISS från mig!

5 reaktioner till “Carb blocker

  1. Bra skrivet…. vilken skitprodukt! Vänta du bara… snart kommer säkert en ny korkar produkt, allt för att tjäna pengar på okunskap.

    //M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *