Coctaileffekten

Som ni vet är jag ingen big fan of E-ämnen och kemikalier. Tror att de påverkar våra kroppar och hormoner på ett negativt sätt, vilket i det långa loppet kommer göra oss svaga och sjuka. Många tycker att det är trams - eftersom varje E-ämne testas och gränser sätts för hur mycket av ett ämne som anses vara safe att använda. Check! Men….vi får ju inte i oss just bara ett E-ämne. Vi får i oss en mängd olika - dagligen - via mat, luft, hygienartiklar och kemikalier. En coctail av E-ämnen. Hur påverkar denna mix av ämnen våra kroppar?

Kolla in den här filmen från Naturskyddsföreningen.

Vad kan man själv göra för att ”skydda sig”?

  • Välj ekologisk mat. Då slipper du mat som odlats med kemiska bekämpninsmedel.
  • Tvätta ny inköpta kläder i miljömärkt tvättmedel innan du använder dom. Undvik plagg som måste kemtvättas. Om du absolut måste kemtvätta, så kolla upp så att de inte använder sig av det cancerframkallande ämnet perkloretylen.
  • Använd dig av naturliga oljor i istället för hudkrämer/bodylotions.
  • Städprodukter innehåller mycket kemikalier. Använd bara Bra miljöval/svanen märkta produkter.
  • Plastkärl är inget bra. Micra inte mat som ligger i plast.

Som sagt, the human body tål en hel del, men vem vill frivilligt leka bartender och göra E-coctails med livet som insats?

2 reaktioner till “Coctaileffekten

  1. Nej det vill man ju verkligen inte.

    Jag håller precis på att försöka sluta med aspartam.. Har inte druckit en light cola på två veckor.. Gillar verkligen colan, men inbillar mig att den kan öka på mina problem med nervsystemet. Livet blir mer och mer naturligt! All good!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *