LCHF minipajer med zucchini

Varför är det så, att bara för att man gör mini-versioner av något, så blir det mycket gulligare och ser extra gott ut? Fastnade för dessa små pajer som jag hittade hos kostrådgivarna.se. Receptet räcker till 12 stycken små pajer.

4 portioner

 • 400 g zucchini
 • 4 ägg
 • 150 g chèvreost
 • 1 dl grädde
 • salt och peppar
 • svarta oliver
 • cocktailtomater
 • riven ost

Sätt ugnen på 225°. Riv zucchinin och krama ut överflödig vätska. Blanda ägg, chèvreost, grädde och den rivna zucchinin. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i smorda ugnssäkra formar eller i ett muffinsbleck. Tryck ner en tomat och ett par oliver i varje paj. Toppa med lite riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kontrollera om det är färdigt genom att skaka lite på formen. Pajerna är färdiga när de har stannat. Självklart går det även bra att göra endast en stor paj om man nu hellre vill detta.

Perfekta att styckfrysa!

2 reaktioner till “LCHF minipajer med zucchini

 1. Hej Sockertjock!

  Hittade in till din blogg för nån månad sen. Tycker det är mycket underhållande och intressant att läsa dina inlägg. So keep then coming, please 🙂

  / Anna som startade sitt sockerkrig jan -12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *