Att unna sig

juni 25, 2012 i LCHF

-”Amen en kan du väl smaka i alla fall?”

-”Man måste ju få leva också.”

-”Shit jag skulle aldrig kunna leva som du gör. Att aldrig få unna sig något gott.”

Goodevening world! Är det någon som känner igen sig? Det här är fraser och meningar som jag relativt ofta får höra - and guess what - det börjar bli lite småtråkigt nu. Jag tycker absolut att man ska unna sig saker, vad finns det annars som sätter extra guldkant på tillvaron? Däremot kan man unna sig på olika sätt - och det är väl egentligen där skon klämmer. Jag ser det inte som en belöning för kropp och själ om jag trycker i mig en bakelse, eller godis eller en skål med chips. Tvärtom ser jag det som en belastning.

-”Amen en kan du väl smaka i alla fall?” Javisst. Om du ber den nyktra alkoholisten där borta att bara ta ett glas vin.

-”Men man måste ju få leva också”. Be my guest - jag ska inte hindra dig från att äta whatever det nu är du vill äta, men jag slipper gärna.

-”Shit jag skulle aldrig kunna leva som du gör. Att aldrig få unna sig något gott.” Jag visste inte att unna sig är det samma som att trycka i sig kakor, godis och glass. Men nu vet jag - tack.

Nä vänner. Det handlar väl ändå om att ha lite ömsesidig respekt för varandra? Jag går inte och trycker upp fläsksvålar och ostkuber i folks huvuden och trugar att man bara måste smaka en...Här kommer lite förslag på vad jag äter när jag vill unna mig något gott.

  1. Nötter. Hemmarostade och kryddade tack!
  2. Vispad grädde blandat med kesella och bär (eller min rabarberkräm, eller stekta äpplebitar med kanel …för mig är ju frukt verkligen godis :)
  3. Ost i alla dess former
  4. Mörk choklad

Så, nästa gång vi börjar prata om att unna oss, att få äta något gott - this is what I choose!