BCAA eller?

Sitter här och försöker ladda mentalt inför morgondagen. PT träning 7 am står på agendan…Det kändes hur bra som helst vid bokningstillfället. Just nu- inte lika pepp…

Sista PT träningen var som bekant inte den bästa och mr PT började då prata lite om kosttillskott, närmare bestämt BCAA och hur det eventuellt skulle kunna hjälpa mig i min träning. First of all, vad är BCAA???

BCAA

BCAA består av tre essentiella aminosyr (livsnödvändiga som måste tillföras via kost då kroppen inte själv kan producera dessa.) och dessa är leucin, isoleucin och valin.

Leucin-behövs för återhämtning och uppbyggnad av musklerna.

Isoleucin-ökar uthålligheten

Valin-hjälper muskelkoordinationen, nerverna och ökar den mentala skärpan.

Det är vanligt att personer som tränar mycket och hårt märker av den ökande energin man får vid intag av BCAA. Detta gäller även de som kraftigt begränsar sitt kolhydratsintag.

Okej, här ställs jag inför ett I-lands problem…Jag är ju ingen big fan of kosttillskott och tänker inte heller att jag tränar på den nivå där det kan behövas. Men allright, vi stänger inga dörrar här, utan vi analyserar för och nackdelarna istället. Jag tränar ofta på ”tom mage” eller rättare sagt, utan bränsle i kroppen. Tränar jag på morgonen, ja då var det ca 12 tim sedan jag åt - och tränar jag på kvällen har det gått 5.5 tim sedan senaste mål. Vad känner jag här? Jo - jag tycker (oftast) att jag har gott om energi, speciellt på morgnarna. Men…tänk om det kan bli ännu bättre? Jag har verkligen inte brytt mig om att tima ätandet i förhållandet till träningen, utan har tyckt att det bara ska funka och ja - det gör det ju, men än en gång…Tänk om det kan bli bättre?! Det naturliga borde då bli att man äter något istället för att ta BCAA, men…Det är inte ett alternativ för mig att äta på morgonen innan träning. Att gå upp 5.30 för att äta är inget som lockar. Inte heller att trycka i sig ett mellanmål som man inte är i ”behov” av (hungersmässigt då). Sen tänker jag på det här med att jag håller ett lågt kolhydratsintag. Får man verkligen den där energiskjutsen av BCAA? Låter ju hett, men for real? Kanske att jag måste prova?!…Vad säger ni girls som använder BCAA? Hjälper det er?

Nu får det vara slutsnackat för ikväll. Denna dame måste gå och fixa frukost/lunchlåda. Vi hade monstergrill här igår, så det finns en himla massa gott att välja mellan. Har ni provat att grilla baconlindad lax? Om inte - do it. Servera med en lime/vitlökssås, och en trevlig sallad till detta…To die for!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *