Going koko(s)

Mohoho, så jäkla torr inledning så jag dör 😀 . Anyways - jag har i ett tidigare inlägg lovordat kokosfett (eller kokosolja som vissa säger), men känner att det är dags för en uppdatering vad gäller denna mångfasetterade och fantastiska produkt.

Svårt att gå ner i vikt?
Ät kokosfett! Medellånga fettsyror (som kokosolja består av)är lättsmälta och förbränns snabbt eftersom de tas upp direkt och omvandlas till energi i kroppen. Fettet cirkulerar inte och lagras inte som kroppsfett. Kokosfett stimulerar även sköldkörteln och bidrar till att hålla igång ämnesomsättningen.

 

Bästa fettet att steka/woka/fritera i
Kokosfett tål mycket höga temperaturer- närmare bestämt 198 grader.

Har du sockersug?
Det sägs att kokosfett kan dämpa/ta bort sockersug. Laurinsyran som finns i fettet bygger upp ditt immunförsvar. Energin i kroppen ökar och lusten till socker- och stärkelserik mat minskar då. 3-6 msk om dagen är lagom.

Många rekommenderar även att använda oljan istället för ansiktscrème. Själv har jag kört mandelolja och avokadoolja ett tag nu, men som rubriken säger I´m going kokos! Jag ska använda kokos i så mycket jag bara kan. Som nattcrème, till kroppen och som hårinpackning.

Kom att tänka på att den borde vara idealisk i en pre-workout shake. Sjukt nyttigt fett som snabbt blir till energi i cellerna. Detta i kombo med lite aminosyror, protein och ett par väl valda kolhydrater…

Got to go and make some kokosmagic in the kitchen. Blir det lika bra i verkligheten som inne i min skalle finns det färdiga resultatet här imorgon.

Ta-ta world. See u tomorrow!

5 reaktioner till “Going koko(s)

    1. Finns i hälsokostaffärer och på nätet. Finns både med smak av kokos och utan. Kolla in LCHFbutiken.se eller bodystore.se. Köp absolut INTE kokosfett i silvrigt paket, som finns i vanliga mataffärer. Det är allt annat än bra för dig.

  1. Hej igen. ville bara berätta att jag hittat Kung Markattas kokosfett i min närmsta Konsum butik. Hoppas det är bra?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *