LCHF zucchiniplättar med parmesanost

Hej hej! Har slavat i köket ett antal timmar nu, lagat hundra olika lunchlådor typs 🙂 Testade att göra zucchiniplättar. God smak, men tyvärr blir de inte så frasiga. Kan tänka mig att de är som bäst nylagade - men funkar att värma på. Ikväll blev det rökt lax till, imon blir det kyckling. Lite hemmalagad chillimajjo till detta - check!

Till 2 portioner (10 plättar) behövs:
1 stor zucchini
1 ägg
1/2 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 röd chili
1 dl riven parmesan
salt och peppar

Riv zucchinin på grövsta sidan av järnet. Lägg i durkslag, salta och låt stå ett tag. Finhacka under tiden chilin och riv parmesanosten. Skölj zucchinin och pressa ur så mycket vätska du bara kan. Lägg den därefter i en skål och tillsätt resterande ingredienser och blanda runt. Stek på ganska hög värme i plättjärn på båda sidor.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *